Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε η αφορμή για νέα εσωκομματική ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τα οκτώ μέλη που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη. Η αντίδραση αυτή ήρθε μετά την οργισμένη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι «όποιος δεν θέλει να μείνει στο κόμμα μπορεί να φύγει».

Τίποτα δεν προμήνυε, χθες, το άδοξο τέλος της συνεδρίασης που έγινε μέσω zoom. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον λόγο αρχικά πήρε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είπε ότι δεν είναι σκόπιμο το συνέδριο να γίνει τις ίδιες ημερομηνίες με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολιτικά και επικοινωνιακά δεν τους συμφέρει.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία του συνεδρίου, καθώς είναι απόφαση της ΚΕ του κόμματος. Η αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό της για το εάν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον προσυνεδριακό διάλογο, καθώς ο Αύγουστος αντικειμενικά είναι ένας χαμένος μήνας, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο γίνεται η ΔΕΘ. Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν συνηθίζεται δυο κόμματα να έχουν μαζί τις κορυφαίες κομματικές τους εκδηλώσεις.

*Διαβάστε ακόμα: Το φάντασμα της διάσπασης πάνω από την Κουμουνδούρου - Το τελεσίγραφο των "87" στον Κασσελάκη και η ενεργοποίηση Τσίπρα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2x69oxgb5ep)


Στέφανος Κασσελάκης: Όποιος δεν θέλει να μείνει στο κόμμα μπορεί να φύγει

Οι αναφορές αυτές εκνεύρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος είπε πως «δεν είναι δυνατόν να τον αμφισβητούν οι σύντροφοί του τη στιγμή που τον κυνηγάνε τα μεγάλα συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Το συνέδριο το έχουν αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία. Πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαρτά την πολιτική του δραστηριότητα από το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν τι συζητάμε εδώ; Για αναβολή Συνεδρίου; Καμία αναβολή Συνεδρίου. Όποιου δεν του αρέσει ας πάει σε άλλο κόμμα. Το Συνέδριο δεν μετατίθεται».

Η Όλγα Γεροβασίλη αποσυνδέθηκε αμέσως μετά την έκρηξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εγώ αποχωρώ από αυτή τη συζήτηση», ενώ και η Ζωή Καρκούλια ακούστηκε να του λέει: «Δεν είμαστε μαθητές σου, ούτε υπάλληλοί σου να μας μιλας έτσι».

Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να του δοθούν οι καταστατικές αλλαγές που θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως.

Από τη διαδικτυακή συνεδρίαση αποχώρησαν ακόμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ζωή Καρκούλια, η Ελένη Συμεωνίδου και ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλοντας τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, ύστερα από λίγη ώρα υπήρξε δεύτερη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους. Είπε σε όσους είχαν απομείνει ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το Συνέδριο, πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ψηφοφόρους».