Η Εισαγγελία Βρυξελλών άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό και σωματική βλάβη σε βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. Η δίκη φέρεται να είχε οριστεί αρχικά για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο πήρε αναβολή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Η εισήγηση ποινικής δίωξης και για τα δύο αδικήματα και ο προσδιορισμός της πρώτης δίκης είχαν γνωστοποιηθεί στον ευρωβουλευτή πριν από τις ευρωεκλογές.

*Διαβάστε ακόμα: Αλέξης Γεωργούλης για καταγγελία βιασμού: "Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα – Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά"


Τι είχε καταγγείλει η Ελένη Χρονοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι το γνωστό ηθοποιό είχε καταγγείλει το 2020 για βιασμό και σωματική βλάβη η Ελένη Χρονοπούλου, τότε νομική σύμβουλος στην Κομισιόν, η οποία ήταν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, η ίδια δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του φερόμενου ως βιαστή, κάτι που έκανε σε μεταγενέστερο χρόνο με προσωπική της δήλωση στο λογαριασμό της στο Facebook.

Όπως είχε πει, η καταγγελία «έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος» με την προσκόμιση «των απαραίτητων στοιχείων (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.)», ενώ, σύμφωνα με την ίδια, 4 μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, η καταγγέλλουσα αισθάνθηκε έτοιμη να δώσει και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης, όπως είχε τονίσει. Είχε προσθέσει ότι «η δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης», συμπληρώνοντας ότι η διαρροή του ονόματός της έγινε χωρίς τη δική της συναίνεση.

Ο πρώην ευρωβουλευτής είχε αρνηθεί την κατηγορία, ωστόσο η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει τον τότε ευρωβουλευτή του, τον Απρίλιο του 2023.