«Πιστεύω ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής» είπε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκτιμά ότι «οι μάχες που θα δωθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σημαντικές» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να δώσει πρόσωπο με πρόσωπο τη μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και την πολιτική που έχει να προτείνει».

Στο ερώτημα αν μετεκλογικά ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ είναι 1ο θα συνεργαστεί με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι «ο στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτοδύναμο στις επόμενες εκλογές. Το πετύχαμε το 2009 όταν, ενώ οι δημοσκοπήσεις μας έδειχναν στο 18%, πήραμε πάνω από 40%, μπορούμε να το καταφέρουμε και τώρα».

Τέλος, σχετικά με το μητρώο ΠΑΣΟΚ είπε ότι: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν ακριβώς με τους ίδιους όρους που έγιναν οι προηγούμενες».

Ο Παύλος Γερουλάνος  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                             24 -07-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα αρκετά πολιτισμένο κλίμα, ο καθένας κοιτάζει να τοποθετήσει τον εαυτό του στην πολιτική σκηνή και νομίζω ότι αν είναι να βγουν αντιπαραθέσεις θα βγουν αργότερα.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Έχουμε μια διαδικασία η οποία ξεκινάει τώρα, μόνο ένας σταθμός είναι στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου μετά αυτό το οποίο έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι ότι έρχεται μια εκλογική αναμέτρηση και ότι εκεί πέρα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι ή πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση τη χώρας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει θέμα που συμπίπτουν ημερολογιακά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Περισσότερο χαρακτηρίζει το χάος που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά σε εμάς. Εμείς είπαμε την ημερομηνία από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώνεται για το αν πρέπει να είναι αυτή η ημερομηνία ή άλλη. Πρέπει να σταματήσουν να κοιτάνε τα θέματα μόνο με επικοινωνιακούς όρους και να αρχίσουν να σοβαρεύουν τη σχέση τους με την πολιτική. Δεν θεωρώ ότι αυτά είναι τα θέματα τα οποία απασχολούν τον κόσμο, ο κόσμος περιμένει να ακούσει προτάσεις.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ένα από τα δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας είναι να πεισθεί το ΠΑΣΟΚ ότι μπορούμε ξανά να κυβερνήσουμε. Λίγοι θυμούνται ότι το 2008 το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου τα ίδια ποσοστά και ενάμιση χρόνο μετά κερδίσαμε τις εκλογές με το μεγαλύτερο ποσοστό που εχει πάρει το ΠΑΣΟΚ από το 1981. Αυτή η αντιστροφή του κλίματος γίνεται

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι βουλευτής:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Έχουμε κρίσιμές μάχες μπροστά μας στη Βουλή, έχουμε μια ΝΔ η οποία δεν έχει πια τη δύναμη που είχε παλιά, βλέπουμε ότι ο κόσμος της γυρνάει την πλάτη και ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία μπροστά άρα οι μάχες που θα δοθούν στην Βουλή είναι πολύ κρίσιμες αυτή τη φορά. Δεν συζητάμε για ένα ΠΑΣΟΚ που διεκδικεί να πάρει τη δεύτερη θέση, διεκδικούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κοιτάμε τον κ. Μητσοτάκη πρόσωπο με πρόσωπο, να καταρρίπτουμε τα πολιτικά του επιχειρήματα και να βάζουμε τα δικά μας πάνω στο τραπέζι. Η Βουλή είναι ένας χώρος στον οποίο θα γίνουν εξαιρετικά σημαντικές μάχες.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι παρών ο/η πρόεδρος σε αυτές τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Μητσοτάκη για να μπορέσει να κρίνει ο κόσμος αν αυτό το οποίο βλέπει του κάνει για την επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς που βάζει τον πήχη του κόσμου που θα πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Δεν θα ήθελα να βάλω πήχη ακόμα. Σήμερα ο πολύς κόσμος δεν ενδιαφέρεται ακόμα για τις εκλογές παρόλα αυτά ενδιαφέρεται πάρα πολύ να υπάρχει μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος θέλει να φύγει ο κ.Μητσοτάκης απλά θέλει να βρει κάποιον ο οποίος μπορεί να ακουμπήσει πάνω του.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Η διαδικασία από τώρα μέχρι το να πάρει κανείς την πρωθυπουργία είναι μια διαδικασία ωρίμανσης όλων. Δεν είναι μόνο θέμα ωρίμανσης ενός ανθρώπου, είναι θέμα ωρίμανσης ενός κόμματος, πολιτικών τοποθετήσεων, ιδεών, πράγματα τα οποία μπορεί να έχουμε σκιαγραφήσει αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες και αιχμηρές προτάσεις. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι είναι αυτό το οποίο χτίζεις. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία ξεκινάει σήμερα και κάθε μέρας που διανύουμε πείθουμε τον κόσμο περισσότερο, εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, ότι είμαστε η εναλλακτική που χρειάζεται ο τόπος.

Ερωτηθείς με ποιον θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στην περίπτωση συγκυβέρνησης:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Μια συγκυβέρνηση θα ήταν αποτυχία του ΠΑΣΟΚ. Η δουλειά ενός κόμματος είναι να πείσει τον κόσμο ότι έχει μια κυβερνητική πρόταση πάνω στην οποία μπορεί να ακουμπήσει. Η δουλειά μας λοιπόν δεν είναι να κοιτάμε πως θα συγκυβερνήσουμε, η δουλειά μας είναι να κοιτάξουμε πως θα πείσουμε αυτόν τον κόσμο ότι έχουμε μια εναλλακτική πρόταση, αυτός πρέπει να είναι ο μόνος στόχος.

ΔΗΜ: Μας λέτε ότι ο στόχος σας είναι να πάτε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Σας λεω ότι το 2008 από το 17% πήραμε 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Γίνεται γιατι όταν ο κόσμος έχει αποφασίσει να ψάξει για κάτι διαφορετικό και του το δώσεις θα μαζευτεί εκεί. Άρα γιατί να συζητάμε για συγκυβέρνηση.