«Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχω ξαναδεί σε κανένα κόμμα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας που πλέον στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς αν έχει ξαναδεί αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο κόμμα, είπε: «Δεν τα έχω ξαναδεί αλλά δεν έχω ξαναδεί και κάτι που για μένα ήταν πρωτόγνωρο, ότι δεν μπορεί να καλείται η βάση ενός κόμματος να ψηφίζει για καινούργιο αρχηγό, να εκλέγεται ο καινούργιος αρχηγός και πριν προλάβει να δοκιμαστεί στην οποιαδήποτε εθνική κάλπη αυτόματα να αμφισβητείται σε μερικούς μήνες, να γίνονται δύο διασπάσεις, να πηγαίνει σε ευρωεκλογές, να μένει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να ξαναδίνει ο κόσμος 15% και αμέσως μετά να μπαίνει ξανά στη διαδικασία της αμφισβήτησης. Αυτά είναι πρωτόγνωρα θέματα!»

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η ιστορία του πότε θα γίνει το συνέδριο είναι για εμένα ένα ζήτημα τρίχας που έγινε τριχιά, εάν γίνεται αυτό από πρόθεση από την εσωκομματική αντιπολίτευση οφείλουν όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι θέλουν στο κόμμα. Κατά την εκτίμησή μου το 15% είναι ένα μήνυμα επιδοκιμασίας για την ηγεσία του κόμματος, η οποία οφείλει να μπει σε μία διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι: «Αυτό που γνωρίζω από κομματικές διαδικασίες είναι ότι η πλειοψηφία ανοίγει το δρόμο και η μειοψηφία συντάσσεται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας».

Τέλος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολίασε ως: «Θετικό το γεγονός ότι έχουμε μία ΠτΔ που αντιμετωπίζει θετικά μία συμπεριληπτική κοινωνία» τονίζοντας ότι «η επίθεση των λαικοδεξιών απέναντί της μόνο προς όφελός της είναι».

Ερωτηθείς αν έχει ξαναδεί αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο κόμμα

Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν τα έχω ξαναδεί αλλά δεν έχω ξαναδεί και κάτι που για μένα ήταν πρωτόγνωρο, ότι δεν μπορεί να καλείται η βάση ενός κόμματος να ψηφίζει για καινούργιο αρχηγό, να εκλέγεται ο καινούργιος αρχηγός και πριν προλάβει να δοκιμαστεί στην οποιαδήποτε εθνική κάλπη αυτόματα να αμφισβητείται σε μερικούς μήνες, να γίνονται δύο διασπάσεις, να πηγαίνει σε ευρωεκλογές, να μένει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να ξαναδίνει ο κόσμος 15% και αμέσως μετά να μπαίνει ξανά στη διαδικασία της αμφισβήτησης. Αυτά είναι πρωτόγνωρα θέματα!