Δεύτερος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας και τυγχάνει μόνιμο μέλος, εξελέγη ο ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντης Μπελέρης.

*Διαβάστε εδώ: Φρέντης Μπελέρης: Εξελέγη β' αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Eυρωκοινοβουλίου

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέρης κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου με τη διακομματική στήριξη των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής, αλλά και την καθοριστική συμβολή της επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ.


Φρέντης Μπελέρης: Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, ύστερα από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία, Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία

«Στο Στρασβούργο αισθάνθηκα για πρώτη φορά, ύστερα από 15 μήνες, τι σημαίνει ελευθερία, Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία. Αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρώπη και αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για όσα κράτη επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένειά της», αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε σήμερα, Τετάρτη 24/07, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Τις επόμενες εβδομάδες που απομένουν μέχρι τη λήξη της περιπέτειάς μου, θα επιδιώξω το αυτονόητο: να συμμετέχω στις διεργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπληρώνω τα καθήκοντα για τα οποία με ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες.

Η βούληση των πολιτών πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστή.

Στην Αλβανία, δυστυχώς, δεν συνέβη αυτό, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις γύρω από τις τελευταίες εκλογές στη Χειμάρρα αλλοίωσαν τη λαϊκή βούληση.
Στις δημοτικές εκλογές της 4ης Αυγούστου η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί. Να νικήσει η δημοκρατία.

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μου στον υποψήφιο της Ομόνοιας, Πέτρο Γκικουρία. Το ήθος του και η αγάπη του για τη Χειμάρρα λειτουργούν ως φωτεινή πυξίδα μέσα στο σκοτάδι της σημερινής Αλβανίας.

Προς όλα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία θέλω να στείλω ένα μήνυμα:

Πλέον, δεν είναι μόνοι. Δεν είναι απροστάτευτοι. Έχουν φωνή και ισχυρή παρουσία στην καρδιά της Ευρώπης. Και θα έρχονται συνεχώς πιο κοντά της, με σταθερά βήματα», προσθέτει στην ανάρτησή του.

Στο τέλος της ανάρτησής του ο Φρέντι Μπελέρης σημειώνει ότι «η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν αναχωρήσω για τις αλβανικές φυλακές του Φίερι από Στρασβούργο. Ένιωθα την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το βιντεομήνυμα μαζί σας. Όλους όσους με στηρίξατε και με στηρίζετε σε αυτόν τον αγώνα που δίνω!».