«Ζήτησα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έγινε στις 6 Ιουλίου του 2015», την επομένη του δημοψηφίσματος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και συμπλήρωσε: «Το αίτημά μου το στήριξε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο μόνος αρχηγός που ήταν και τότε στη σύσκεψη, συμφώνησε και ο πρωθυπουργός. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα εξετάσει το αίτημά μου αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντοπούλου για Πολάκη: Σεξιστική συμπεριφορά νταή - Δεν τον καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκρίνει τη συμπεριφορά του


Στη συνέχεια, όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Είχαμε ένα τετ α τετ, ήταν εποικοδομητικό το κλίμα μεταξύ μας. Τις προηγούμενες μέρες που μου έστειλε επιστολή, προτείνοντάς μου σύμπραξη για τα θέματα της Παλαιστίνης, του είπα πως συμφωνώ και θα του απαντήσω και επισήμως θετικά σε αυτήν του την πρόταση τις επόμενες ημέρες».

Επίσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε πως δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες στη Γυάρο.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως δεν τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, ερωτηθείσα αν θα προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα περιμένουν το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση, η ίδια απάντησε: «Θα το αξιολογήσουμε, αλλά θεωρώ ότι θα προτείνουμε».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1: 

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχα την ευκαιρία σε αυτή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσω ένα ζήτημα που το θεωρώ πολύ σημαντικό και αυτό είναι να δοθούν, επιτέλους, στη δημοσιότητα τα πρακτικά από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που έγινε στις 6 Ιουλίου 2015. Έχει ενδιαφέρον γιατί από τους πολιτικούς αρχηγούς που ήμασταν χθες, ο μοναδικός ο οποίος ήταν παρών το 2015 ήταν ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος είπε ότι και αυτός στηρίζει αυτό το αίτημα και το πιο ενδιαφέρον με τη χθεσινή σύνθεση ήταν ότι δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σε αυτό. Ο πρωθυπουργός είπε «εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση». Η κ. Πρόεδρος επίσης δεν έφερε κάποια αντίρρηση, επιφυλάχθηκε να εξετάσει τη διαδικασία.

Ερωτηθείσα αν είχε κάποιο τετ α τετ με τον κ. Κασσελάκη:

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, γιατί ο κ. Κασσελάκης μου έστειλε και μια επιστολή πριν από μερικές μέρες προτείνοντας μια σύμπραξη σε σχέση με την Παλαιστίνη. Του είπα ότι στην επιστολή του θα απαντήσω και επίσημα θετικά, όπως έχω κάνει και σε προηγούμενη επιστολή του κ. Χαρίτση και ελπίζω ότι θα πείσουμε την κυβέρνηση ότι στο Παλαιστινιακό θα πρέπει να αναληφθούν άλλου είδους πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα μας να μην κατατάσσεται στις χώρες οι οποίες μιλούν για δικαίωμα στην άμυνα.

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ήταν εποικοδομητικό το κλίμα με όλους. Εμένα αυτό που με ικανοποιεί ήταν ότι δεν ήταν ένα κλίμα επιφανειακό, συζητήθηκαν και κάποια ουσιαστικά πράγματα.

Για το θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Γυάρο:

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνει αυτό.

Ερωτηθείσα αν η Πλεύση Ελευθερίας τάσσεται υπέρ της επανεκλογής της κ. Σακελλαροπούλου:

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, εγώ έχω ευθεία διαφωνία με όλη τη διαδικασία με την οποία επελέγη η κ. Σακελλαροπούλου. Εμεις θεωρούμε ότι τα πρόσωπα τα οποία αναλαμβάνουν τέτοιου είδους θεσμική και δημοκρατική ευθύνη πρέπει να είναι πρόσωπα που έχουν ακεραιότητα, αντιστάσεις, δημοκρατικό φρόνημα. Πρέπει να είναι πρόσωπα που να μπορούν να πουν όχι.

Ερωτηθείσα αν θα προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα περιμένουν το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση:

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα το αξιολογήσουμε, αλλά θεωρώ ότι θα προτείνουμε.