«Όταν αποφασίζουμε κάτι δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια πίσω, δεν δείχνει αυτό εικόνα σοβαρού κόμματος», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε για την ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου του κόμματος. «Η αέναη γκρίνια δεν οδηγεί πουθενά, ίσως να ταίριαζε σε αριστερά κόμματα του '60 και του '70, όχι όμως στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

«Ελπίζω ότι το προχθεσινό επεισόδιο θα ήταν το τελευταίο, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής στην γκρίνια», πρόσθεσε, λέγοντας πως «δεν μπορούν να υπάρχουν άλλες διαφοροποιήσεις σε ψηφισμένες θέσεις». Τόνισε, επίσης, πως «στο μέλλον δεν πρέπει να επιδειχθεί καμία ανοχή, όσοι συνεχίζουν την γκρίνια θέτουν εαυτόν εκτός της προσπάθειας να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Πολάκη για την πρόκλησή του στη γιορτή της Δημοκρατίας

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι δικαίωμα του καθενός να πάει ή να μην πάει στη δεξίωση του προεδρικού μεγάρου. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η δημοκρατία, ο μισός αιώνας τον οποίο γιορτάσαμε χθες, ξεπερνάει κατά πολύ και το πρόσωπο του προέδρου και όλων μας. Είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού, την οποία πρέπει να τιμούμε.

Με αφορμή την απογευματινή συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Συζητάμε στα όργανά μας, αποφασίζουμε πλειοψηφικά, καταθέτουμε τις διαφωνίες μας και προφανώς θα υπάρχουν και προφανώς είναι θεμιτές και πάνε μπροστά την υπόθεση την κομματική αλλά από εκεί και πέρα όταν αποφασίζουμε κάτι, δεν μπορουμε να κάνουμε μπρος-πίσω διαρκώς. Δεν δίνει την εικόνα σοβαρού κόμματος και εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαρό κόμμα.

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Ο κόσμος και έχει κουραστεί και έχει βαρεθεί και δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με τα εσωκομματικά και με μια διαρκή και αέναη γκρίνια η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Η οποία ίσως ταίριαζε σε αριστερά κόμματα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, μας έκανε πάρα πολύ κακό σε όλη τη διάρκεια τόσο της κυβερνητικής θητείας όσο και της αντιπολίτευσης και οδήγησε εν πολλοίς και στην εκλογική καταβαράθρωση, θεωρώ ότι όλο αυτό δεν οδηγεί πλέον πουθενά, έχει κουράσει και έχει κουράσει και εμάς τους ίδιους πλέον. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό το πράγμα.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξει ένα «ξεκαθάρισμα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο που έγινε στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή να ήταν το τελευταίο, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για ανοχή αυτής της αέναης εσωτερικής αναπαραγωγής της γκρίνιας αυτής. Κάπου πρέπει να τελειώνει και θεωρώ ότι έχει τελειώσει με το προχθεσινό επεισόδιο, από εδώ και πέρα θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία διαφοροποίηση από τις κοινά αποφασισμένες θέσεις τις οποίες έχουμε ως παράταξη. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη κεντροαριστερή παράταξη, μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη, αυτή δεν μπορεί να οικοδομηθεί στο έδαφος των διαφωνιών και στο έδαφος μιας διαρκούς εσωτερικής αμφισβήτησης. Ως εδώ και στο μέλλον καμία ανοχή πλέον σε απόκλιση από κοινά αποφασισμένες θέσεις του κόμματός μας.

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Όταν έχουμε μια κοινή προσπάθεια και όταν συναποφασίζουμε όλοι ότι αυτή την κοινή προσπάθεια θα την υπηρετήσουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και την επόμενη μέρα κάποιοι λένε «όχι, δεν ήταν αυτός ο τρόπος, ίσως έχουμε έναν άλλο δρόμο», νομίζω ότι θέτουν τον εαυτό τους εκτός προσπάθειας. Θέλουμε τους πάντες στην προσπάθεια αυτή και δεν θέλουμε κανένας να φύγει ,αλλά έχει έρθει η κρίσιμη αυτή η ώρα που καμία ανοχή και καμία απόκλιση δεν πρέπει να γίνεται από αυτή την κοινή προσπάθεια.