«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθώ, θα πάω μέχρι τέλους», τόνισε σε σχέση με την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής του κόμματος Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη.

«Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσω όλες τις θέσεις μου και τη δική μου ατζέντα, πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, θα το πάω μέχρι τέλους, θέλω να είμαι στον 2ο γύρο», σημείωσε.

Σε σχέση με τις θέσεις τις οποίες προτάσσει, είπε πως «στην πολιτική ατζέντα μου, υπάρχει ένα ξεκάθαρο ναι στην επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, η θέση μου είναι ξεκάθαρη, πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα με κάθε τρόπο να διευκολυθούν οι Έλληνες να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο».

Είπε επίσης ένα «ξεκάθαρο ναι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 με αυστηρούς όρους και κριτήρια, να ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια, δεν μπορεί να είμαστε η τελευταία χώρα στον πλανήτη που απαγορεύει κάτι τέτοιο».

Για το μητρώο του ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε «πώς θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του κόμματός μας», λέγοντας πως έχει στείλει «3 επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ για να μου δοθεί το μητρώο των μελών, στις επιστολές αυτές ανέφερα ότι υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν ήδη το μητρώο, δεν μου απάντησαν ποτέ, μόνο με υπεκφυγές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί το μητρώο».

«Δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές και κάποιοι να έχουν το μητρώο και κάποιοι άλλοι όχι, δεν είναι αυτή σοβαρή λειτουργία κόμματος. Ο κύριος Ανδρουλάκης είπε ότι θα εγγυηθεί τη διαδικασία των εκλογών, αυτή είναι η εγγύηση;», είπε χαρακτηριστικά.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1

Κληθείσα να σχολιάσει την απόσυρση της κας Αποστολάκη από την κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σέβομαι απόλυτα την επιλογή την οποία έκανε, ήταν υποψήφια θεώρησε ότι δεν ήθελε, δεν έπρεπε για κάποιους λόγους δικούς της να συνεχίσει, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.

Ερωτηθείσα αν μετανιώνει που έθεσε πρώτη θέμα ηγεσίας

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μετανιώνω και το ίδιο θα έλεγα ξανά όποιος και αν ήταν πρόεδρος, ακόμα και εγώ αν ήμουν πρόεδρος και δεν είχα επιτύχει τον στόχο που εγώ είχα θέσει πρώτη θα έβγαινα και θα έκανα την αυτοκριτική μου. Δεν θα προσπαθούσα να φτιασιδώσω καταστάσεις ή νούμερα, να κάνω μια κουβέντα όχι βαθιά πολιτική αλλά αριθμητική. Νομίζω ότι τελικά όλη αυτή η κουβέντα που κάνουμε είναι πολιτική και θα επιμείνω ότι δεν μπορεί να βγαίνουμε και να μιλάμε με τρόπο που πολλές φορές υποτιμά τη διαδικασία. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος αλλά παραμένει πρόεδρος, δεν μπορεί να υποτιμάς με διάφορους τρόπους τη διαδικασία είτε αρχικά μιλώντας για πασαρέλα είτε συστηματικά να το συνεχίζεις υποτιμώντας τους άλλους υποψήφιους.

Ερωτηθείσα αν σκέφτεται να πάει μέχρι τέλους στην εκλογική διαδικασία

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αποσυρθώ. Θα πάω μέχρι τέλους. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανεβάσω τις θέσεις μου, ένα κείμενο πλατφόρμα για το τι πιστεύω για όλα τα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν, για το ποια είναι η δική μου ατζέντα. Έχω μπει σε μια διαδικασία γιατί πιστεύω ότι έχω και την αντίληψη και την ορμή και τη δυνατότητα να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ , θα το πάω μέχρι τέλους. Ο στόχος μου είναι μιλώντας πολιτικά, παρουσιάζοντας αυτές τις θέσεις και κυρίως ενώνοντας και προσπαθώντας να ξαναβρούμε το νήμα το οποίο χάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια να μπορέσω να είμαι στο δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείσα για το μητρώο και αν υπάρχουν υποψήφιοι που το έχουν ήδη

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το τελευταίο για το οποίο θέλω να μιλάω είναι οργανωτικά ζητήματα όμως όταν αυτά τα οργανωτικά θέματα έχουν να κάνουν με την θεσμική λειτουργία ενός κόμματος και εσύ βγαίνεις και λες «ότι θέλω να αλλάξω τη χώρα», αν δεν αλλάξω τα κακώς κείμενα του κόμματός μου πως θα μπορέσω να γίνω πιστευτός ότι θα μπορέσω να αλλάξω και τη χώρα. Εδώ πέρα υπάρχει ένα ζήτημα άνισης μεταχείρισης ανισοτιμίας των υποψηφίων. Έχω στείλει τρεις επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας να μου παρασχεθεί το μητρώο των μελών και δυστυχώς δεν έχω μια σαφή απάντηση. Είμαστε στο εξής σημείο να έχει το μητρώο σίγουρα ο πρόεδρος και καλά κάνει και άλλοι τρεις υποψήφιοι από τους οποίους έχουν στείλει μαζικά μηνύματα, μαζικά . Δεν ξέρω τι έχει γίνει, δεν ξέρω από πού και πως το έχουν, δεν κατηγορώ κανέναν καλώς κάνουν και το έχουν το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι οι μισοί το έχουν οι άλλοι μισοί δεν το έχουν είναι αυτό σοβαρός τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος; Είναι αυτό θεσμικός τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος;

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει καμια απολύτως απάντηση από την ΕΔΕΚΑΠ. Ζήτησα από τον πρόεδρο ότι από τη στιγμή που στην Κεντρική Επιτροπή βγήκε ο ίδιος και είπε ότι θα είναι εγγυητής της διαδικασίας, που είναι ο ρόλος του ως εγγυητής της διαδικασίας όσον αφορά αυτό το ζήτημα που γίνεται με την ΕΔΕΚΑΠ;

Για την επιστολική ψήφο

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η θέση αρχής που έχω είναι ξεκάθαρα υπέρ. Να δούμε τι ακριβώς θα λεει το νομοσχέδιο αλλά η θέση αρχής που έχω είναι η διευκόλυνση με κάθε τρόπο όλων των Ελλήνων να ψηφίσουν με επιστολική και στις εθνικές εκλογές.

Αναφορικά με το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην δική της ατζέντα

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Βγήκα με παρρησία και τόλμη και είπα ότι ο τρόπος που το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε το θέμα ήταν λάθος. Αλλάξαμε τέσσερις φορές άποψη. Πιστεύω ξεκάθαρα ότι ναι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 16, πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα και συνταγματικά πλέον με πολύ αυστηρούς όρους και κριτήρια, με έλεγχο διαρκή από μια αρχή η οποία θα μπορεί να ελέγχει και να θέτει αυστηρά κριτήρια να υπάρχει η δυνατότητα για η κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες του πλανήτη. Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Πιστεύω στη δημόσια παιδεία, πιστεύω και έχω απαίτηση θεωρώ όμως ότι στην Ελλάδα του 2024 δεν μπορεί να υπάρχουν κόφτες και περιορισμοί που μας πάνε πίσω σε άλλες εποχές. Πρέπει να υπάρξει στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου, άνοιγμα και δυνατότητα στα μη κρατικά με αυστηρή αξιολόγηση, όρους και έλεγχο .