Τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε ο Μάκης Βορίδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης».

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN, αναφέρθηκε στο θέμα του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, αφού περιέγραψε τον συλλογισμό του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών και συμπερασματικά είπε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης θέλουν κούρεμα των καταθέσεων, ας το πουν».

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζοντας ότι η Τράπεζα Ελλάδος και οι συμβουλευτικοί οίκοι έψαχναν πολύ καιρό για ιδιώτη επενδυτή, είπε: «Αν δεν κάναμε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση δύο τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων. Άλλος επενδυτής, με άλλους όρους, δεν υπάρχει. Γι' αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε για βέλτιστη ουσιαστικά συμφωνία».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βορίδης: «Γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίου μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων; Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να, ο πέμπτος πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις τέσσερις συστημικές, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό. Και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά - σας κάνω την πρόβλεψη ότι αυτή η τράπεζα θα έχει εξαρχής, με τη δημιουργία της, το επόμενο δευτερόλεπτο 1,5 μονάδα καλύτερο επιτόκιο».


Μομφή σε Κασσελάκη

Με μια μομφή προς το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισε η συνέντευξη του υπουργού, ο οποίος απαντώντας στο «κατηγορώ» του Στέφανου Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα, με τη σειρά του «έριξε το γάντι» σχολιάζοντας: «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης».

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε λέγοντας: «Δείτε ποια είναι τα θιγόμενα, ανταγωνιστικά συμφέροντα» και επισήμανε ότι η δημιουργία του πέμπτου πυλώνα «εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό» και πως όποιος δεν θέλει το νέο σχήμα, «δεν θέλει τον ανταγωνισμό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yd9cd10fqx)