Από μία σημαντική παρέμβαση για την αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης, η οποία σοβεί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), πραγματοποίησαν σήμερα, σε διαφορετικούς χρόνους, ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για το θέμα του εφημεριακού έργου στο ΕΣΥ από ιδιώτες παθολόγους, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι, προς το παρόν, προβλήματα παρατηρούνται μόνο στην Κω και ευχαρίστησε τους ιδιώτες γιατρούς για την προσφορά τους.

Διαβάστε ακόμα: Ιδιώτες γιατροί: Εργώδεις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη να εξασφαλίσει εφημεριακό έργο στο ΕΣΥ από ιδιώτες παθολόγους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η έξοδος ιδιωτών γιατρών από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί ένα έσχατο μέσο που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ykjrrny1gp)

Άδωνις Γεωργιάδης: Το πρόβλημα παραμένει στην Κω, όπου χρειάζεται ένας παθολόγος

Από την δική του πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε, σε συνέντευξή του, ότι δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει το μέτρο της εξόδου ιδιωτών γιατρών από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς λύθηκε το πρόβλημα με τις ελλείψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στις επτά από τις οκτώ περιοχές.

«Το πρόβλημα παραμένει στην Κω, όπου χρειάζεται ένας παθολόγος, προκειμένου να κάνει μία εφημερία στο νοσοκομείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.