«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια, εξωστρεφή, με υψηλή ποιότητα, που να καλύπτουν τις νέες ειδικότητες και τα νέα προσόντα που απαιτεί ο 21ος αιώνας. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στο δημόσιο πανεπιστήμιο», τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, σημειώνοντας πως είναι υποκριτικό να αφήνουμε αρρύθμιστο το πλαίσιο για τα ιδιωτικά κολέγια, την ίδια ώρα που παρέχουν πτυχία με θεμελιωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Προσέθεσε, μάλιστα, πως το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων στο τελευταίο του συνέδριο.

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνέχισε ορίζοντας τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα, υπογραμμίζοντας πως το κράτος θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στον ιδιωτικό τομέα να παράγει και να λειτουργεί με κανόνες. «Είναι πρωτοφανές χώρα να πουλά οργανισμό διοίκησης ενός λιμένα συνολικά, τους κανόνες τους βάζει το κράτος και όχι ο ιδιώτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δήλωσε πως το ιστορικό κόμμα πρέπει να ξαναγίνει αυτό που υπήρξε, μεγάλο και κυβερνών, υπερθεματίζοντας πως σε πολλές δημοσκοπήσεις το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα μπορούσαν δυνητικά να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ΝΔ.

Ερωτώμενη για την απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη από την κούρσα, σημείωσε πως η ίδια είναι ένα στέλεχος με βάθος και εμπειρία και θα αποφασίσει τι θα κάνει στο εξής, τονίζοντας πως είναι ανοησίες τα περί συμφωνιών για τον β’ γύρο.