Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ήδη έχει μια αντεργατική πολιτική από την προηγούμενη περίοδο με την κατάργηση του 8ώρου και τώρα μπήκε και στην κατάργηση και του πενθημέρου.

Μια πολιτεία θα πρέπει να διαφυλάσσει τα δικαιώματα, θα πρέπει να προασπίζεται την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα στην ανάπαυση των εργαζομένων, αλλά αυτό που βλέπουμε από αυτή την κυβέρνηση είναι την αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων. Η κυβέρνηση αυτή είναι που έχει καταργήσει τον ΣΕΠΕ στην πράξη, είναι αυτή που έχει απομειώσει τους κανόνες στους εργασιακούς χώρους, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «δεν ξέρω τι θα πουν οι σύντροφοι αλλά εμάς βασικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί είναι ο αντίπαλος του ελληνικού λαού. Έχει κουράσει πάρα πολύ αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση, οι πολίτες το αντιλαμβάνονται, το αντιλαμβάνονταν και την προηγούμενη περίοδο για πρόσωπα τα οποία δεν λειτουργούσανε συνθετικά, δεν λειτουργούσανε δημοκρατικά. Έχουμε εκλογές, όλοι κρινόμαστε και ο κ. Πολάκης έχει κριθεί στην περιφέρειά του και βγαίνει πρώτος βουλευτής».

Κληθείσα να απαντήσει για το χάσμα μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του κ. Τσίπρα σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ των συντρόφων».

Για την κουβέντα που έχει ανοίξει σχετικά με το εάν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως «μου φαίνεται ακαταλαβίστικο αυτό το επιχείρημα. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει το συνέδριο 4-5-6 Οκτωβρίου, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει τότε εκλογές είναι τελείως άσχετο, εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε κοινά μέλη. Δεν έχουμε κοινά μέλη, άλλοι ψηφίζουν στο ΠΑΣΟΚ, άλλοι θα είναι οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάθεται να παρακολουθεί εξελίξεις και να ετεροκαθορίζεται, έχει τα δικά του συντεταγμένα όργανα, πήρε τις αποφάσεις του, ψηφίστηκε με πλειοψηφία το συνέδριο να γίνει τότε, άρα δεν μου είναι κατανοητή αυτή η επιμονή ορισμένων να ρίχνουν νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Ή αν συνεχίσουν μπορεί και να γίνει κατανοητή», συμπλήρωσε.