Ένα νέο θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή όταν ο Παύλος Πολάκης απασφάλισε ξανά, αυτή τη φορά με νέα επίθεση που έκανε σε συνεργάτη του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Στην προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο, δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κυρία Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος  Στύλιος τόνισε πως είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίιθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων. Ο Θανάσης Παπαθανάσης, εισηγητής της ΝΔ ανέφερε πως «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Σε κλάματα ξέσπασε η Αθηνά Λινού

Τέλος συγκλονισμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα Λινού κλαίγοντας είπε πως «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, (κλαιει)....και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Έξαλλοι με τον Πολάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Κόκκαλης

Καζάνι που «βράζει» είναι εδώ και λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κωνσταντίνος Μπάρκας και Βασίλης Κόκκαλης είχαν κατ΄ιδίαν συζητήσεις όπου σε έξαλλη κατάσταση ανέφεραν ότι «αυτή δεν είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Επικοινωνία Γεωργιάδη με Τασούλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο υπήρξε επικοινωνία του υπουργού υγείας Αδωνι Γεωργιαδη με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όπου του ζήτησε να λαβει πειθαρχικα μέτρα εναντίον του Πολάκη.

Στην ανάρτησή του για το συμβάν, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Στύλιος και ο Δ. Βαρτζόπουλος . Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.
Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά»




Συγγνώμη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ομόφωνα ζήτησαν συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τους ίδιους, «είναι σοβαρό» και εκτιμούν ότι θα τεθεί στην ΚΟ του κόμματος το θέμα. «Δεν είναι το καλύτερο timing για καρατομήσεις», σχολιάζουν οι ίδιοι βουλευτές. 

Μαρινάκης για Πολάκη:Θα τον διαγράψει αυτή τη φορά ο κ. Κασσελάκης;

Την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μετά τη νέα απρέπεια του βουλευτή κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Μαρινάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε γι' αυτήν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απρόκλητη φραστική επίθεση» τονίζοντας: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου».

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη» κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Μαρινάκης