Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Παύλο Πολάκη μετά τις αθλιότητες που εκτόξευσε κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στην Κουμουνδούρου από τις νέες αθλιότητες του Παύλου Πολάκη, οι οποίες προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση βουλευτών του κόμματος, όπως ο Κώστας Μπάρκας και ο Βασίλης Κόκκαλης, αλλά και το κλάμα της Αθηνάς Λινού, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητούσε τον νομοσχέδιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Η χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτρια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ραντεβού.

Οι συνεργάτες του όταν είδαν την έκταση που πήρε το συμβάν τον ειδοποίησαν, ιδίως από τη στιγμή που τα άλλα κόμματα ζητούσαν μετ’ επιτάσεως τη διαγραφή του, ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έξαλλοι μαζί του. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε αρκετά δύσκολη θέση, λόγω και της προσωπικής σχέσης που είχε αναπτύξει με τον κ. Πολάκη, και μάλιστα γιατί αυτό συνέβη λίγη ώρα πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαγραφή, ωστόσο, ήταν μονόδρομος, μιας και οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έδειχνε την αδυναμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και αποδοχή των όσων είπε ο κ. Πολάκης.

Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη αναφέρουν στα parapolitika.gr πως ο πρόεδρος του κόμματος λειτούργησε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε το πλήρες περιεχόμενο των δηλώσεων Πολάκη και έδειξε πως δεν θα δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη διαγραφή του o Παύλος Πολάκης προσπάθησε να μπει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωκράτης Φάμελλος του είπε «Παύλο, δεν μπορείς να μπεις» και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε ήσυχα λέγοντας «Εγώ πάντα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το βίντεο που έφερε τη διαγραφή Πολάκη