Η υπέρμετρη πολιτική τοξικότητα, προσβολές, σεξιστικά σχόλια, απαξιωτικές εκφράσεις και προσωπικά σχόλια εκτός κοινοβουλευτικής ορθότητας είναι κάποια από τα «όπλα» που χρησιμοποιεί κατά καιρούς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του και πρώην υπουργός Υγείας
Παύλος Πολάκης.

Τελευταίο «θύμα» του η νομική σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια, η οποία δέχθηκε bullying κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πολάκης με απόφαση Κασσελάκη


Η επίθεση σε βάρος της κυρίας Πετρούλια ήταν και το κύκνειο άσμα του βουλευτή, στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος αν και ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω της προσωπικής τους σχέσης του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Μάλιστα συνεργάτες του κ. Κασσελάκη αναφέρουν στα parapolitika.gr, πως ο πρόεδρος του κόμματος λειτούργησε ακαριαία μόλις πληροφορήθηκε το πλήρες περιεχόμενο των δηλώσεων Πολάκη και έδειξε πως δεν θα δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Οι προηγούμενες επιθέσεις

Το προηγούμενο «θύμα» του βουλευτή Χανίων ήταν η γραμματέας της Ν.Δ., Μαρία Συρεγγέλα, για την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί, εν έτει 2024, πως η θέση της είναι στην κουζίνα να πλένει πιάτα... Η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε εκπομπή στο κανάλι Attica TV δεν έχει προηγούμενο.

Ο αψύς Κρητικός, ζητώντας να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση για να καταγγείλει ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι, επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, και εξαπέλυσε επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα, η οποία βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής και τον ρωτούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία του. «Πείτε μου αν υπάρχει ΦΕΚ, αν υπάρχει εγκύκλιος», δήλωσε η γραμματέας της Ν.Δ. απευθυνόμενη στον κ. Πολάκη.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε... Να κάνετε αυτό που πρέπει και να το βουλώσετε, να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Κομμένες οι μπούρδες», δήλωσε ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Συρεγγέλα. «Τι είναι αυτά; Να μιλάτε με στοιχεία, κ. Πολάκη... Είστε ψεύτης μεγάλος. Να σας πω, κ. Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε ούτε όταν μας απειλείτε! Οταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της Ν.Δ.

Διαβάστε εδώ: Πολάκης στο Parapolitika.gr: Ποινή η Βουλή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών, όχι σε μένα

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία, που ο Κρητικός... απασφαλίζει και επιτίθεται σε πολιτικό πρόσωπο. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια και ξεκινά από την εποχή που ήταν υπουργός Υγείας. Ο κ. Πολάκης... πολλάκις έχει επιτεθεί σε βουλευτές άλλων κομμάτων, δημοσιογράφους, σκιτσογράφους...

Θερμό επεισόδιο είχε καταγραφεί και φέτος, όταν ο Π. Πολάκης τα έβαλε με τον πρώην υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, λέγοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: «Σιωπή, Πλεύρη, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της Μεταπολίτευσης. Δεν θα πέφτει τίποτε κάτω. Δεν θα μιλά ο Πλεύρης, που επί των ημερών του διασπαθίστηκε χρήμα τεράστιο και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα που υπήρξε σε νεκρούς». Με τον κ. Πλεύρη να ανταπαντά:

«Κύριε Πολάκη, φωνούλα δεν έχουμε να πείτε για το Υγείας; Ο αντιεμβολιαστής κ. Πολάκης...». Κατακριτέα από πολλούς ήταν και η περίπτωση προς τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, όταν ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στον βουλευτή της Ν.Δ. το 2022, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένος από το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Μαρκόπουλου, άρχισε να φωνάζει: «Βούλωσέ το, ηλίθιε», για να απαντήσει ο κ. Μαρκόπουλος ότι η συμπεριφορά του Π. Πολάκη αποτελεί «πολιτική αλητεία και γελοιότητα».


Στο κάδρο

Αήθη επίθεση είχε κάνει με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο και το 2019 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Στο στόχαστρό του είχε βρεθεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, γράφοντας: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες, κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί, και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑμεΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες!».

Από τα τοξικά πυρά και τα δίχτυα τοξικότητας του Π. Πολάκη δεν ξέφυγε ούτε η υφυπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, όταν, με αφορμή τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τα μονοκλωνικά αντισώματα, εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση. Τον Οκτώβριο του 2023, μιλώντας στη Βουλή και αναπαράγοντας προηγούμενη ανάρτηση της κ. Αγαπηδάκη, ανέφερε: «“Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιo”... Αυτή εδώ είναι υπουργός Υγείας. “Στην πραγματικότητα είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό”. Δηλαδή, αυτό το τρολ της υπόγας της Πειραιώς την κάνατε υπουργό Υγείας».

Ολοι θυμούνται τον Νοέμβριο του 2023 τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ιατρικό-προσωπικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναφέρει στοιχεία που εμπίμπτουν στο ιατρικό απόρρητο σε ανάρτησή του στα social.

Σχολιάζοντας δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου στις οποίες γίνονταν αναφορές στο πρόσωπό του, ο κ. Πολάκης έγραφε δηκτικά πως «δεν κάνω για επιτελικές θέσεις», για να συνεχίσει: «Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022, όταν, μετά τη δημόσια επίθεσή μου στον Πλεύρη και την Γκάγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντι-ιική θεραπεία με Paxlovid που δικαιούσασταν, αλλά δεν σας χορηγούσαν». «Αιδώς, Αργείοι!».

Επίθεση είχε δεχτεί και ο Θοδωρής Δρίτσας, όπως και οι Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πέρυσι τον Οκτώβριο, σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης έγραφε για τον Θοδωρή Δρίτσα ότι «προσκύνησε» τον ΣΚΑΪ «για πέντε λεπτά δημοσιότητας», υποστηρίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής «εξυπηρετεί την εσωκομματική του ομάδα». «Πέφτεις στα μάτια μας, Θοδωρή», πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης, παραθέτοντας και την απάντηση που έστειλε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, όταν, τον Φεβρουάριο, τον κάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού.