Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν μετανιώνει και μάλιστα βγαίνει στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι η Νατάσα Πετρούλια «κουνούσε υποτιμητικά το κεφάλι της», ενώ επιτίθεται και στην Αθηνά Λινού.

Σε δηλώσεις του μετά τη λεκτική επίθεση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής παραμένει αμετανόητος, καλώντας μάλιστα την κυρία Λινού να «ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για μένα».

«Εγώ παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου», δήλωσε ο κ. Πολάκης, λέγοντας πως «μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της».

Όσον αφορά την αντίδραση της Αθηνάς Λινού, ο Πολάκης δήλωσε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», πρόσθεσε.

Μιλώντας στις κάμερες, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Είπα στον Γεωργιάδη ''δεν περνά ο εκβιασμός στους γιατρούς και οι επιτάξεις έχουν αποτέλεσμα αντιδράσεις και η μόνη λύση είναι να τριπλασιαστούν οι αμοιβές. Σε αυτή τη φάση υπήρχε η κυρία συνεργάτιδα που όση ώρα αναδείκνυα ''σκάνδαλο'', είχε διαρκή υποτιμητική όψη. Ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό. Της είπα ''μην στρίβετε τη μούρη σας, αλήθειες λέω''. Να μην ζητάει καμία συγγνώμη η Λινού για μένα αλλά για τον εαυτό της για ό,τι κάνει. Παίρνω την ευθύνη για όσα έχω κάνει. Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα, κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο αντί να πουν στην κυρία ''καθίστε όμορφα'' κοιτάνε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Μήνυμα Πολάκη στον Κασσελάκη: «Μόνο ο λαός διαγράφει»

Παράλληλα λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στείλει τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έγραψε στο Facebook ότι  ...δεν τον σταματά τίποτα, ενώ δηλώνει ότι η διαγραφή του ήταν «στήσιμο κανονικό». 

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και το βίντεο που την συνοδεύει:


Το χρονικό που οδήγησε στην αποπομπή του

Υπενθυμίζεται ότι Ένα νέο θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή όταν ο Παύλος Πολάκης απασφάλισε ξανά, αυτή τη φορά με νέα επίθεση που έκανε σε συνεργάτη του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Στην προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων απάντησε ο Σπύρος Μπιμπίλας λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο, δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κυρία Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος  Στύλιος τόνισε πως είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίιθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων. Ο Θανάσης Παπαθανάσης, εισηγητής της ΝΔ ανέφερε πως «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Σε κλάματα ξέσπασε η Αθηνά Λινού

Τέλος συγκλονισμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα Λινού κλαίγοντας είπε πως «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, (κλαιει)....και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Έξαλλοι με τον Πολάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Κόκκαλης

Καζάνι που «βράζει» είναι εδώ και λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κωνσταντίνος Μπάρκας και Βασίλης Κόκκαλης είχαν κατ΄ιδίαν συζητήσεις όπου σε έξαλλη κατάσταση ανέφεραν ότι «αυτή δεν είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγγνώμη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ομόφωνα ζήτησαν συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τους ίδιους, «είναι σοβαρό» και εκτιμούν ότι θα τεθεί στην ΚΟ του κόμματος το θέμα. «Δεν είναι το καλύτερο timing για καρατομήσεις», σχολιάζουν οι ίδιοι βουλευτές. 

Μαρινάκης για Πολάκη: Θα τον διαγράψει αυτή τη φορά ο κ. Κασσελάκης;

Την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μετά τη νέα απρέπεια του βουλευτή κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Μαρινάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε γι' αυτήν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απρόκλητη φραστική επίθεση» τονίζοντας: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου».

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη» κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Μαρινάκης.

Τασούλας: Χυδαίος ζήτουλας προσοχής ο Πολάκης - "Βυθίζει" την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του - Η ποινή που ανακοίνωσε

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στον Παύλο Πολάκη μετά το bullying που έκανε σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τον θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τονίζοντας ότι είναι χυδαίος ζήτουλας προσοχής και είναι ανυπόφορο να «βυθίζει» την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «απεχθες και αηδιαστικό περιστατικό».

«Είχαμε ακόμα ένα απεχθές, απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, που δέχθηκε καταιγισμό υβριστικής συμπεριφοράς από τον Πολάκη. Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό "μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου, έχετε μόνιμο στρίψιμο προσώπου" και διάφορες ερμηνείες φυσιογνωμίας της», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος Βουλής τέτοιες ώρες, ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους που με κάνουν να νιώθω τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο Πολάκης».

«Δεν θα επιτρέψω σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πολάκη να μας ρίξει στον βούρκο του. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ποινή που ανακοίνωσε

Ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε τη βαρύτερη των ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, γεγονός που σημαίνει περικοπή του μισού μισθού του Παύλου Πολάκη.

Φάμελλος για Πολάκη: Καταδικάζουμε συνολικά τέτοιες συμπεριφορές

Η νέα άθλια επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών και τον Πολάκη… εκτός ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το γεγονός της διαγραφής του κ. Πολάκη από τον ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,  Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ανέφερε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το κεφάλαιο αυτό με την διαγραφή Πολάκη, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Τέλος, ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε απαράδεκτο το περιστατικό της επίθεσης Πολάκη στην συνεργάτιδα  του Άδωνι Γεωργιάδη.

"Ντου" Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Το "όχι" του Φάμελλου και η απάντηση όλο νόημα του αψύ Κρητικού (Εικόνες)

Λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του, ο Παύλος Πολάκης έκανε «ντου» στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σωκράτη Φάμελλο να... του κλείνει την πόρτα, λέγοντάς του: «Δεν μπορείς να μπεις», με τον αψύ Κρητικό και πρώην υπουργό να αποχωρεί και να λέει με νόημα «Εγώ πάντα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι».

Δείτε φωτογραφίες:

polakis-famellos3_0_jpg
polakis-famellos4_0_jpg
polakis-famellos-vouli_0_jpg
polakis-ko6_jpg
polakis-ko8_jpg
polakis-ko9_jpg
polakis-ko17_jpg
polakis-ko19_jpg
polakis-famellos_0_jpg
polakis-famellos1_0_jpg
polakis-famellos2_0_jpg

Πηγές ΝΔ για Πολάκη

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο στελεχών της ΝΔ για την «εισβολή» του Παύλου Πολάκη στην αίθουσα της Βουλής όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα λεπτά μετά τη διαγραφή του για το bullying στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Παύλος Πολάκης, που παραμένει αμετανόητος για το νέο επεισόδιο στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής, αντέδρασε έντονα όταν ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, του ζήτησε τον λόγο για την παρουσία του στην αίθουσα ενώ δεν είναι πλέον μέλος της.

Στελέχη ΝΔ έλεγαν πως «πρώτη φορά βλέπουμε πάντως κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί». «Ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελακης δεν ειπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι», σχολίαζαν.

Ποια είναι η συνεργάτις του Άδωνι Γεωργιάδη που υπέστη μπούλινγκ από τον Πολάκη

Η Νατάσα Πετρούλια είναι η συνεργάτης του Αδωνι Γεωργιάδη η οποία δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον Παύλο Πολάκη, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βιογραφικό της Νατάσας Πετρούλια

Με βάση το βιογραφικό της, είναι Δικηγόρος – Ποινικολόγος και Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει Μάστερ (LLM) διετούς φοίτησης στο «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεξαγόμενο διαπανεπιστημιακά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας Τέχνης Σχολής Αθηνών (διετούς φοίτηση) και απόφοιτος Σχολής Θεάτρου και Ορθοφωνίας (διετούς φοίτηση), ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό και στο Λονδίνο.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και είναι μέλος του ΔΣΑ. Από το 2015 εργάζεται στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί από το 2009 σε υποθέσεις ποικίλης νομικής ύλης κυρίως Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Ενεργό στέλεχος της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στις εκλογές της Νομικής Σχολής και ήταν το νεαρότερο υποψήφιο μέλος (αφού δεν είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια).


Μέλος – Σύμβουλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (Δημόσιες Συμβάσεις, Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συμβάσεις και Προμήθειες – περίοδο 2013-2015)

Άμισθη συνεργάτης για θέματα προμηθειών υγείας στο Υπουργείο Υγείας (για την περίοδο Ιουνίου 2013 –Αύγουστος του 2015)

Ηταν αιρετό μέλος επί σειρά ετών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, από το 1999 έως το 2007, (το νεότερο μέλος και μόνη γυναίκα στην παράταξη που εκπροσωπούσε).

Είναι γεννημένη στο χωριό Σίταινα Κυνουρίας

Η Νατάσα Πετρούλια δημιούργησε το πρώτο νομικό blog – ιστοσελίδα για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών, όπως αναφέρει το βιογραφικό της, το οποίο αποτέλεσε και προσωπικό της αρχείο για άρθρα τοποθετήσεις κείμενα που είχαν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ. Παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές από την αρχή της καριέρας της ως δικηγόρος και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.