Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά το νέο του «ανδραγάθημα» να επιτεθεί απρόκλητα και με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη διεγράφη από την Κ.Ο., κάτι που σημαίνει ότι ο Χανιώτης βουλευτής εφεξής θα συνιστά «κινούμενη βόμβα» που θα απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, καθώς κρατά… κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα από την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: Το παρασκήνιο της διαγραφής Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Οι ποινές Τασούλα, οι αντιδράσεις και ο αμετανόητος "αψύς Κρητικός"

Συνεπώς, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον άξονα πάνω στον οποίο θα επιλέξει να πολιτευτεί ο Σφακιανός, τώρα που «απελευθερώνεται» από τις κομματικές γραμμές. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος διατηρεί τις δικές του απόψεις, αρκετά διαφορετικές από του ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά ζητημάτων, λόγου χάρη στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών κ.ά., τις οποίες χάριν «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» και κομματικής πειθαρχίας απέφευγε όλο αυτό το διάστημα να εκφράζει. Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων στον τηλεοπτικό σταθμό Attica είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός νέου σχηματισμού, παραδεχόμενος πως δέχεται σχετικές εισηγήσεις από φίλους του και κόσμο της Αριστεράς.

Παύλος Πολάκης: "Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας"

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Τότε ο κ. Πολάκης, κυριολεκτικά χωρίς καμία αφορμή, απευθυνόμενος προς τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, είπε: «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω». O κ. Πολάκης συνεχίζει ακάθεκτος το παραλήρημά του, παρότι ακούγεται κάποιος από την αίθουσα να τον διακόπτει εξηγώντας του ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει «θέμα υγείας».

Αθηνά Λινού: "Δεν επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά"

Τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όλοι όσοι εκ των βουλευτών ήταν στην αίθουσα - αίσθηση όμως προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτιδα του υπουργού. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κυρία Λινού.

«Χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων» τον χαρακτήρισε ο Κώστας Τασούλας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη βαρύτερη των ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, που σημαίνει περικοπή του μισού μισθού του Παύλου Πολάκη. «Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής. «Είχαμε ακόμα ένα απεχθές, απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, που δέχθηκε καταιγισμό υβριστικής συμπεριφοράς από τον Πολάκη», συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

Η δυσαρέσκεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι» εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του Σφακιανού.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yvl7ne7i15)

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»