Για το επεισόδιο που έλαβε χθες χώρα στη Βουλή, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, και είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: "Κινούμενη βόμβα" για το κόμμα ο Πολάκης μετά τη διαγραφή - Η επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και η συγγνώμη με δάκρυα από Λινού

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της Νατάσας Πετρούλια, συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Συμπεριφορές εντός του Κοινοβουλίου τέτοιου είδους και απέναντι σε εργαζόμενη δεν χωράνε ούτε αστερίσκους ούτε οτιδήποτε άλλο. Ήταν αυτονόητο αυτό που συνέβη. Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως. Στη ζωή και δη στην πολιτική η συμπεριφορά παίζει καθοριστικό ρόλο», είπε αρχικά.

«Νομίζω ότι η σώρευση περιστατικών τέτοιου χαρακτήρα καταδεικνύει ότι δεν θα μπορούσε να υπήρχε κάποια άλλη διαφοροποίηση στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς έγινε ακαριαία ό,τι έγινε όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων», πρόσθεσε.

«Ο κύκλος εσωστρέφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει πλέον είναι να μπορέσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και εντός και εκτός Βουλής για να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν έχουμε περιθώριο, παρήχθη περισσότερη εσωστρέφεια από αυτή που μπορούσαμε να καταναλώσουμε, άρα πλέον δεν χωράει άλλη χρονοτριβή. Με μια καταρρέουσα κυβέρνηση, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε ρυθμούς και έχουμε τις δυνατότητες, το πολιτικό προσωπικό, για να προχωρήσουμε παρακάτω», τόνισε.


Για την Κεντροαριστερά

«Όταν υπάρχει ένα μεγάλο διακύβευμα που προτάσσεται, οι όποιες διαφωνίες νομίζω υποτάσσονται μπροστά στο κοινό καλό. Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένας γειτονικός πολιτικός χώρος, σε βασικά ζητήματα όπως το κόστος στέγασης, το κόστος ζωής, δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, το ιδιωτικό χρέος είναι θέματα που οι απόψεις μας εναρμονίζονται, ταιριάζουν αρκετά, άρα μπορούμε να βρούμε τις κοινές πολιτικές συνιστάμενες για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο που θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και θα προτείνει μια ξεκάθαρη εναλλακτική λύση», κατέληξε.