«Δεν μας χαρακτηρίζουν οι συμπεριφορές Πολάκη», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη.

*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης: Αν ο Κασσελάκης έχει σκοπό να επαναφέρει τον Πολάκη σε λίγο καιρό, αυτή τη φορά η κοινωνία θα τους σιχαθεί


Κώστας Μπάρκας: Δεν θεωρώ ότι η αντίδραση της Αθηνάς Λινού ήταν στημένη

«Ως Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν μας χαρακτηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές, κι εγώ δεν θέλω να κάνω συμψηφισμούς με άλλα περιστατικά που έγιναν από νεοδημοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν θεωρεί στημένη την αντίδραση της Αθηνάς Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα, μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης εναντίον συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Πολάκης θα κάνει δικό του κόμμα, απάντησε «δεν ξέρω αν έχει τέτοιες βλέψεις, πάντως αν έχει, εγώ δεν πρόκειται να είμαι στο όχημά του».

Για το αν θα πρέπει να διαγράφει και από το κόμμα, ανέφερε πως «θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, για να δούμε τι θα γίνει ο κ. Πολάκης. Μπορεί να ήταν και να είναι ΣΥΡΙΖΑ, όμως στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά του. Όταν είμαστε δημόσια πρόσωπα, πρέπει να πνίγουμε τέτοιες συμπεριφορές. Ο ρόλος του βουλευτή είναι και παιδευτικός».


Η συνέντευξη του κ. Μπάρκα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κωνσταντίνος Μπάρκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Με αφορμή τη διαγραφή του κ. Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Χθες είχαμε την απόφαση η οποία πιστώνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του Π. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για ένα ακόμα περιστατικό το οποίο δεν χαρακτηρίζει την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας χαρακτηρίζουν αυτές οι συμπεριφορές. Εκ προοιμίου να σας πω ότι δεν κάνω συμψηφισμούς, για το αν ασχολείται κανείς με το «ουστ» του Γεωργιάδη ή με το ξύλο που έριξε ο Αυγενάκης στον υπάλληλο του αεροδρομίου είναι κάτι που αφορά αυτούς που δεν ασχολούνται. Προφανώς και στηλιτεύω και τα υπόλοιπα περιστατικά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν «στημένη» η αντίδραση της κ. Λινού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης, απάντησε: «Φαντάζομαι πως όχι, αν έχει τέτοια στοιχεία ο κ. Πολάκης θα τα αναδείξει και θα πει ποια είναι αλλά φαντάζομαι πως όχι. Δεν θεωρώ ότι είναι στημένη η αντίδραση της Α. Λινού. Η Α. Λινού είχε την αντίδρασή της απέναντι σε ένα περιστατικό μιας εργαζόμενης γυναίκας η οποία δέχτηκε μια επίθεση. Αυτή ήταν η αντίδραση της και νομίζω ότι ήταν και στη σωστή κατεύθυνση».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο κ. Πολάκης θα δημιουργήσει ένα νέο κόμμα, απάντησε: «Γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Παύλο Πολάκη, δεν γνωρίζω αν έχει τέτοιους σκοπούς. Αν συμβεί αυτό εγώ δεν θα είμαι στο όχημα αυτό».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση Πολάκη θα πρέπει να υπάρξουν ποινές, απάντησε: «Το αν θα διαγραφεί από το κόμμα ή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει αφορούν τα όργανα του κόμματος. Θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουν».

«Ο Παύλος ήταν ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ΣΥΡΙΖΑ , έτσι λέει μακάρι να είναι έτσι, στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά του όμως. Εγώ δηλαδή που είμαι και εγώ ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω τέτοιες αντιδράσεις και το θέμα δεν είναι ότι είμαι αστός ή comme il faut, όλοι μας θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες αντιδράσεις αλλά όταν έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να περιορίζουμε και να πνίγουμε τέτοιες συμπεριφορές. Ο ρόλος των βουλευτών είναι και παιδευτικός, είναι τι αποτύπωμα αφήνουμε στην γενιά που τώρα μεγαλώνει», πρόσθεσε.