«Έχω ανησυχία για την τυφλή σύγκρουση και τους κομματικούς στρατούς που είναι έτοιμοι να συγκρουστούν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος, αποσύρθηκα γιατί θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη η βουλευτής Βόρειου Τομέα του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη.

Διασφάλιση της ενότητας

Η βουλευτής επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βγει τραυματισμένο από αυτήν τη διαδικασία και δεσμεύεται να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. «Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βγει τραυματισμένο από αυτήν τη διαδικασία και θα εμποδίσω μία τέτοια εξέλιξη με τις δυνάμεις που διαθέτω», σημειώνει.

Ουδετερότητα και αμεροληψία

Για τη στάση της απέναντι στους υποψηφίους, η Μιλένα Αποστολάκη δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ κάποιου. «Δεν πρόκειται να πάρω ανοιχτά θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου. Αν επέλεγα ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο, δεν θα μπορούσα να διαδραματίσω τον ρόλο που θέλω», υπογραμμίζει.

Στο ερώτημα αν υπήρξε «λαγός» η υποψηφιότητά της, η Μιλένα Αποστολάκη απαντά με αποφασιστικότητα: «Όποιος το λέει αυτό δεν με ξέρει καθόλου. Μου φαίνεται αδύνατο να το λέει κάποιος για μένα όταν γνωρίζει την πορεία μου».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την απόσυρσή της από την κούρσα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Φιλοδοξούσα να συμμετέχω σε μια εσωκομματική διαδικασία που θα αφορούσε το σχέδιο μας για το αύριο και μια πολιτική κουβέντα για το προς τα πού θέλουμε να πάμε το ΠΑΣΟΚ, προς τα πού θέλουμε να πάμε τη χώρα. Στην πορεία αυτή όμως συνάντησα πολύ αγωνία και πολύ ανησυχία από τον κόσμο ο οποίος έβλεπε ήδη να μετεξελίσσεται μια πολιτική μάχη σε μια προσωπική συγκρουσιακή κατάσταση η οποία υπηρετούνταν ταυτόχρονα από κομματικούς στρατούς και από συστήματα υποστήριξης που ήταν πολλές φορές μια τυφλή σύγκρουση. Αλλά το σημαντικότερο από όλα ήταν και είναι μια σύγκρουση η οποία δεν είναι θετική σε ότι αφορά το μέλλον της συνοχής της παράταξης και εμένα αυτό είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και με απασχολεί περισσότερο και πάνω από κάθε τι. Έκρινα ότι αυτός ο κίνδυνος ο οποίος ελλοχεύει είναι πάρα πολύ σημαντικός και θέλω αυτή την κρίσιμη στιγμή να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Μέρος της λύσης γίνεσαι γιατί εκτός από τους επίδοξους ηγέτες που κάθε παράταξη σε ένα σταυροδρόμι έχει ανάγκη, χρειάζονται καμια φορά και οι θεματοφύλακες αυτής της προοπτικής της συνοχής και κατά την άποψη μου θα είναι ελπιδοφόρα η μέρα μετά την 14η Οκτωβρίου αλλά θα έχει τις δυσκολίες της και σε αυτές τις δυσκολίες έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχουν θεματοφύλακες και σταθεροποιητικοί παράγοντες.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Η ανησυχία και η αγωνία αφορά την περίοδο την οποία διανύουμε, σε ότι αφορά την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ δεν θέλω να μείνω στους φόβους, θέλω να μείνω στην αναγκαιότητα να μην βγει το ΠΑΣΟΚ τραυματισμένο και στη δική μου απόλυτη αφιέρωση στο να εμποδίσω μια τέτοια εξέλιξη με τις δυνάμεις που διαθέτω.
Ερωτηθείσα αν θα πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ:
Όχι γιατί επιθυμία μου είναι είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, εάν εντασσόμουνα σε ένα στρατόπεδο κάποιου ή κάποιας υποψηφίου δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω αυτό το ρόλο.

Ερωτηθείσα αν η υποψηφιότητά της ήταν υποψηφιότητα «λαγός»

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Όποιος το λεει αυτό μάλλον δεν με ξέρει καθόλου. Μου φαίνεται τόσο κατώτερο της πραγματικότητας σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική μου παρουσία. Μένω άναυδη!