Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μια αδικαιολόγητη εσωστρέφεια που φτάνει στα όρια και της ανοησίας. Ενώ έχουμε μια σειρά από προβλήματα, τώρα ασχολούμαστε με θέματα τα οποία ξεφεύγουν από τον κύκλο των προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία η οποία είναι γονατισμένη. Αν γέλασε, κούνησε το κεφάλι ή συμπεριφέρθηκε άκομψα μια κυρία που δεν είναι και βουλευτής άσ' το να πάει...».

«Υποχρέωση όλων ημών που είμαστε βουλευτές είναι να αφήσουμε έξω ό,τι κακό έχουμε μάθει από τη ζωή μας, να συμπεριφερόμαστε στα πλαίσια της δεοντολογίας που πρέπει να επικρατεί μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν εκπροσωπούμε την αφεντομουτσουνάρα μας, εκπροσωπούμε την κοινωνία και πρέπει να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να διαγραφεί ο κ. Πολάκης από το κόμμα και αν θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του, απάντησε ότι «τα θέματα αυτά πρέπει να τα διαχειριστούν ο πρόεδρος και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό, αυτός ο οποίος φεύγει από ένα κόμμα εθελουσίως, τότε θα πρέπει να παραδώσει ασυζητητί την έδρα του, όταν τον διαγράφει το κόμμα ή μάλλον τον βγάζει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν είναι απαραίτητο να παραδώσει την έδρα, διότι εμφιλοχωρούν πολλές φορές πολιτικές αντιθέσεις στον χώρο ενός κόμματος, προσωπικές αντεγκλήσεις, διαφοροποιήσεις πολιτικές. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποβληθεί εντελώς από το κόμμα επειδή τον διέγραψε για ένα παράπτωμά του, τότε η ποινή δεν θα είναι ανάλογη με το παράπτωμα».