Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στο πειθαρχικό ζητούν στελέχη της ομάδας των «87» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απίστευτη επίθεση σε εργαζόμενη-συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης διαγράφθηκε, εχθές, από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το μπούλινγκ που έκανε στη συνεργάτη του κ. Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια συζήτησης επιτροπής. Η ακραία συμπεριφορά του κ. Πολάκη οδήγησε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα, ζητώντας συγγνώμη από την υπάλληλο για τη συμπεριφορά του συναδέλφου της.

Το μπούλινγκ του Παύλου Πολάκη καταδίκασαν τα κόμματα, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, «άστραψε και βρόντηξε», επιβάλλοντας ποινή στον βουλευτή Σφακίων, περικόπτοντας του στο μισό τον αναλογούντα σε αυτόν μισθό. Στον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε αναταραχή και σήμερα οι «87» «κάνουν λόγο για κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης» του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» καλούν τον Κασσελάκη να λάβει δύσκολες αποφάσεις για τον Πολάκη

Όπως τονίζουν οι «87», «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ από δω και στο εξής ο εκφυλισμός και η γελοιοποίηση. Ο Παύλος Πολακης δεν είναι ένα απλό μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων. Είναι μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα δε μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί», προσθέτου.

Οι «87» καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να λάβει δύσκολες αποφάσεις. «Σε κάθε περίπτωση, αν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνση του από τα ηγετικά όργανα και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στη κοινή γνώμη.

Ο πρόεδρος πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό», αναφέρουν.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία επικύρωσε ομόφωνα τον «οδικό χάρτη» μέχρι το Συνέδριο, απουσίαζαν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος παρότι διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο παραμένει μέλος του κόμματος και των καθοδηγητικών του οργάνων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα της διαγραφής του βουλευτή Χανίων φέρεται να δίχασε τους βουλευτές, καθώς ένα μέρος τους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Πολάκη.