Όλοι οι προβολείς στρέφονται πλέον πάνω στον Παύλο Πολάκη την εποµένη της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Οµάδα και µέχρι το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου θεωρείται βέβαιο πως άπαντες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα αναρωτιούνται «πού το πάει» ο Σφακιανός κι αν θα επιλέξει να κινηθεί αυτόνοµα µε τη δηµιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα.

Ο Χανιώτης βουλευτής ενίσχυσε αυτή την προβληµατική εξαπολύοντας επίθεση ισόποσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Αλέξη Τσίπρα σε ανάρτησή του στο προσφιλές για τον ίδιο Facebook. «Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε κανέναν! Ούτε πρώην ούτε νυν! ∆ώσαµε ψυχή, κόπο και έργο και το 15-19 και από το ’19 µέχρι σήµερα και δεν τα εκχωρώ! Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγράφει από βουλευτή και τα µέλη του κόµµατος από µέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Κανείς άλλος», έγραψε.

Παρέπεμψε στο συνέδριο

Ταυτόχρονα, στην πρώτη του συνέντευξη (Zarpa 89,6) µετά τη διαγραφή έβαλε τον κόσµο του ΣΥΡΙΖΑ… στην αναµονή διαμηνύοντας ότι όλα θα λυθούν στο συνέδριο. Ειδική αναφορά έκανε στην (οµολογουµένως) µεγάλη συµπαράσταση που δέχθηκε στα social media, µε χιλιάδες σχόλια και αντιδράσεις χρηστών να τον προτρέπουν να «πάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ ή να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόµµατος. «Κατακεραυνώνουν το ύφος µου γιατί δεν µπορούν να µιλήσουν ούτε για το ήθος µου ούτε για την ουσία των όσων λέω. Στην ψυχή παραµένω ΣΥΡΙΖΑ και στον κόσµο που εκφράζω», τόνισε και συµπλήρωσε: «Ο λαός είναι αυτός που απαντάει στο τέλος και βάζει τα πράγµατα στη θέση τους. Ο λαός σε βάζει ή σε βγάζει από τη θέση του βουλευτή και τα µέλη του κόµµατος είναι αυτά που σε βάζουν ή σε διαγράφουν από το κόµµα».

Στην ίδια συνέντευξη αφήνει αιχµές για τον Στέφανο Κασσελάκη και την απόφαση που πήρε θεωρώντας πως δεν έχει βάση. «∆εν µπορεί, την ώρα που ένας βουλευτής ενός κόµµατος κάνει µια τεράστια αποκάλυψη για ένα σκάνδαλο για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, του οποίου η ενεργειακή αναβάθµιση θα φτάσει το 1.750.000 ευρώ, να βάζει τα κλάµατα η κυρία Λινού, επειδή έκανα παρατήρηση σε µια συνεργάτιδα του Γεωργιάδη», ανέφερε.

Δεν πήρε τίποτα πίσω

Οι αιχµές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν καθώς προχώρησε και σε on camera δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής. ∆εν πήρε τίποτα πίσω από όσα έχει πει, άφησε νέες αιχµές κατά Κασσελάκη, ενώ επιτέθηκε στην Αθηνά Λινού και τον Κώστα Τασούλα. «∆εν φτάνουν οι αγάπες, όταν έχεις αποκάλυψη σκανδάλου και απέναντί σου συνεργάτιδα υπουργού που κάνει µορφασµούς υποτίµησης και δεν της λέω απολύτως καµία βρισιά. Κατάγοµαι από τόπο που σέβονται τις γυναίκες. Όταν κάνει γκριµάτσες και λες “κλέβουν 1,5 δισ. ευρώ” τι να της πω; Να της δώσω γαρίφαλο;», είπε.

Το πώς θα κινηθεί εφεξής ο Παύλος Πολάκης παραµένει γρίφος, διαθέτει όµως την επικοινωνιακή εµβέλεια για τη δηµιουργία ενός σχήµατος που θα µπορούσε να κατέβει στις εκλογές µε πολύ συγκεκριµένη πολιτική ατζέντα, η οποία φαίνεται να αγγίζει τµήµατα του πληθυσµού τόσο από την Αριστερά όσο και τµήµα της πατριωτικής ∆εξιάς, καθώς το αίτηµα της κάθαρσης και η αντίθεσή του µε τη woke ατζέντα έλκουν ετερόκλητα τµήµατα.

Φαίνεται επίσης να διαθέτει ερείσµατα και στο κόµµα αλλά και στην Κοινοβουλευτική Οµάδα µε δεδοµένο ότι η διαγραφή του δεν βρήκε σύµφωνους αρκετούς βουλευτές. Όπως, λόγου χάρη, η αναπληρώτρια συντονίστρια της ΚΟ, Ραλλία Χρηστίδου, που εµφανώς συγκινηµένη τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κ. Πολάκη. «Θα περίµενε να ακούσει κανείς µια λέξη στην οµιλία του προέδρου για τη διαγραφή Πολάκη», φέρεται να σχολίασε η κυρία Χρηστίδου, για να προσθέσει πως «δεν είναι comme il faut ο Πολάκης, αλλά τι είπε πιο λάθος από τα προηγούµενα που έχει πει και δεν διεγράφη». Αλλά και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, φέρεται να εξέφρασε µε τη σειρά της τον προβληµατισµό της για την αποποµπή του Χανιώτη βουλευτή. Στη στάση της Ν∆ φέρεται να στάθηκε και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, εγκαλώντας την κυβερνητική παράταξη ότι πολλές φορές και αυτοί ανάβουν το φιτίλι, ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στήριξε τον κ. Πολάκη.