Η Daily Express σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στα Γλυπτά του Παρθενώνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Κίρ Στάρμερ ετοιμάζεται να παραδώσει στην Ελλάδα τα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στην τελευταία του κίνηση για να καλοπιάσει την ΕΕ». Σημειώνεται ότι κ. Στάρμερ έχει εκφράσει πολλές φορές δημόσια μια πιο θετική στάση όσον αφορά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, συγκριτικά με τον προκάτοχό του, Ρίσι Σούνακ.

Άλλωστε η πάγια θέση τόσο του Εργατικού Κόμματος όσο και του ίδιου του Στάρμερ είναι πως δε σκοπεύουν να εμποδίσουν μια συμφωνία δανεισμού των Γλυπτών ανάμεσα σε Ελλά και Μεγάλη Βρετανία. Όμως δεν υπάρχει η πρόθεση για να πραγματοποιηθούν αλλαγές στη νομοθεσία του βρετανικού κράτους που απαγορεύει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας αντικειμένων που ανήκουν στο βρετανικό μουσείο (British Museum Act 1963).

Την ίδια στιγμή η «Daily Mail» υποστηρίζει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει εμφανίσει μια πιο «χαλαρή» στάση αναφορικά με τα Γλυπτά  σε μια προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις στενές σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, αποβλέπει σε μια συμφωνία «μακροχρόνιου δανείου των Γλυπτών στην Ελλάδα».

«Οι αποφάσεις όσον αφορά τη φροντίδα και τη διαχείριση των συλλογών του Βρετανικού Μουσείου, συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού αντικειμένων από τις συλλογές, λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου, σύμφωνα με το νόμο του Βρετανικού Μουσείου του 1963. Το μουσείου είναι διαχειριστικά ανεξάρτητο από την κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι ο επικεφαλής του συμβουλίου, Τζορτζ Όσμπορν έχει κάνει συζητήσεις με τους Έλληνες υπουργούς για το θέμα αυτό, αναζητώντας μια παραγωγική συνεργασία. Εκτιμούμε τη δουλειά που κάνει το Βρετανικό Μουσείο πάνω στο ζήτημα του δανεισμού διεθνώς και καλωσορίζουμε την επιτυχία των συνεργασιών ανάμεσα στο Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο V&A, καθώς και το Manhyia Palace Museum της Γκάνα», τόνισε σε δήλωσή του ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Κρις Μπράιαντ. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχουν αποκτηθεί νόμιμα και παραμένουν νόμιμη ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου» συμπλήρωσε ο κ. Μπράιαντ.