Για την ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», με την Πένυ Αβραμίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας.

*Διαβάστε εδώ: Πόρισμα Αρείου Πάγου για υποκλοπές: Καμία σχέση το predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη

«Δεν έχουμε προλάβει να το μελετήσουμε, αλλά είναι ένα σκάνδαλο το οποίο έχει βάλει ζητήματα δημοκρατίας, έχει προβληματίσει πάρα πολύ κόσμο σχετικά με τη λειτουργία αυτών των παράνομων και παρακρατικών κέντρων, τα οποία προχώρησαν σε αυτές τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών, στη λειτουργία ενός κατασκοπευτικού συστήματος.

Είχαμε τις αποκαλύψεις σχετικά με την ταυτοποίηση κάποιων στόχων, ως εκ τούτου οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν, το ποινικό σκέλος έχει και αυτό τη σημασία του, με κάθε σεβασμό πάντα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις παρακολουθούμε.

Θα εκτιμήσουμε κι αυτό το πόρισμα, σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος Ανδρουλάκης βαλλόμενος και πληττόμενος και από την ΕΥΠ κατά παράνομο τρόπο έχει προσφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αναμένεται μια απόφαση με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η οποία τον δικαιώνει, καταργεί τον νόμο της ΝΔ και ουσιαστικά θέτει το ζήτημα να ενημερωθεί ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησής του ώστε να ξέρουμε αν ήταν νόμιμοι ή όχι και όχι απλά νομότυποι.

Ως εκ τούτου περιμένουμε και φυσικά και η προσφυγή στο Στρασβούργο, όπου και εκεί ζήτησε ο κ. Ανδρουλάκης να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Όλα αυτά συνεχίζονται και δυστυχώς θα παραμείνει το σκάνδαλο των υποκλοπών ως μια μαύρη κηλίδα επί διακυβέρνησης της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες μας, οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει τις καμπάνιες τους, τον εκλογικό τους αγώνα, έχει ξεκινήσει και ένας πολιτικός διάλογος με θέσεις και προτάσεις· αναμένεται αυτός να κορυφωθεί μετά και τη ραστώνη του Αυγούστου. Το αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως μια διαδικασία η οποία θα δώσει ώθηση στην παράταξη, θα εμβαθύνει τον πλούτο και τις δεξαμενές σκέψεις της παράταξης και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό εφόσον, και νομίζω το πετυχαίνουμε μέχρι στιγμής, εκπληρωθούν και τα κριτήρια του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας μεταξύ των υποψηφίων».