Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η διαπίστωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε πόρισμά της για τις υποκλοπές, ότι δεν υπήρξε διασύνδεση του παράνομου λογισμικού Predator με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών .

Όσον αφορά στο Predator προχωρά στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και ασκεί ποινική δίωξη σε τέσσερα πρόσωπα, νομίμους εκπροσώπους και πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιριών, που συνδέονται με το Predator, για παραβίαση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών παραπέμποντας τους, απευθείας, σε δίκη.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος εξαιτίας του Ποινικού Κώδικα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μετέτρεψε από κακούργημα σε πλημμέλημα τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Πρόσφατα, η κυβέρνηση το έκανε ξανά κακούργημα, αλλά ισχύει ο ευνοϊκότερος νόμος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32ymy5hwa3l)

Καμιά σύνδεση ΕΥΠ με Predator - Στο αρχείο οι μηνύσεις

Ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης διαπιστώνει ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή του παράνομου λογισμικού Predator με την ΕΥΠ ή οποιαδήποτε άλλη κρατική υπηρεσία.

Χαρακτηρίζει απολύτως σύννομες τις παρακολουθήσεις, την περίοδο 2020-2024, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων από την ΕΥΠ επισημαίνοντας ότι η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, που υπέγραψε τις διατάξεις, απαλλάχθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d330z3hsz509)

Κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για σοβαρό κλονισμό της εμπιστοσύνης του προς την ελληνική Δικαιοσύνη κάνει λόγο με ανάρτησή του στο facebook, από τη Μύκονο όπου βρίσκεται με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπεθ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου και προαναγέλλοντας επίσημη πολιτική δήλωση από το κόμμα του, ο κ.Κασσελάκης, γράφει:

«Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.
Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.

Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Θα ακολουθήσει επίσημη πολιτική δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Δείτε την ανάρτηση:



Του απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης:

«Αντί να απολογηθούν για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν «νύχτα», λίγο πριν φύγουν από την εξουσία και ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, κουνάνε και το δάχτυλο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

«Η σημερινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη είναι άκρως αποκαλυπτική για τρεις ξεχωριστούς λόγους:

Πρώτον, για το πόσο υποκριτικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο του. Ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παριστάνει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αλλά, ως «απλός πολίτης» που κάνει τις διακοπές του στα σοκάκια της Μυκόνου, μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω.

Δεύτερον, για το ότι είναι γνήσιος συνεχιστής του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη για σοβαρά αδικήματα. Εκείνων που κυβέρνησαν υπονομεύοντας τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.

Σήμερα στην Ελλάδα δεν λειτουργούν «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης» στο Μαξίμου, όπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα κυνικά είχε παραδεχθεί ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής. Οι δικαστές αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με βάση τον ανεξάρτητο ρόλο τους.

Τρίτον, γιατί εκφράζει, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, το θράσος που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απολογηθούν για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν «νύχτα», λίγο πριν φύγουν από την εξουσία και ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, κουνάνε και το δάχτυλο».

Πόρισμα 300 σελίδων με την υπογραφή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Το πόρισμα του Αχιλλέα Ζήση, που προσυπογράφει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αριθμεί 300 σελίδες, εξετάστηκαν πάνω από 40 μάρτυρες, συμμετείχαν στις έρευνες 3 ανεξάρτητες αρχές και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, απαντήθηκαν δικαστικές συνδρομές από ΗΠΑ και Ελβετία και ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα όσων είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση, έξαλλη η αντιπολίτευση

Κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της» ενώ πρόσθεσαν: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης».

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπα ευφάνταστα κατασκευάσματα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο της σφοδρής κριτικής της αντιπολίτευσης για το ίδιο ζήτημα.

«Η προσπάθεια να κρύψετε τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέους κράτους έχουν επιμολύνει τις συντεταγμένες εξουσίες της χώρας. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι θα λάμβανε η συγκάλυψη τέτοιες αποτρόπαιες διαστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, από την καταγγελία του οποίου ξεκίνησε η διερεύνηση του ζητήματος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d330r9v36lrd)


«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Δεν περιποιεί καμία τιμή στη Δικαιοσύνη αυτή η εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης κυβερνητικών ευθυνών για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ειρωνική απάντηση Κασσελάκη στον Δημητριάδη

Με ειρωνικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Δημητριάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, που θεώρησα ότι «υπήρξε εμπλεκόμενος» στο σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator. Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τον «παραίτησε» και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη.

Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου για να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία και να συνεχίσουν το κοινό τους έργο. Εύχομαι και στους δύο καλή ακρόαση».