Ως «ανεξάρτητος» βουλευτής µίλησε για πρώτη φορά στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, σε µια εµφάνιση όµως η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς άκρως αρχηγική, προκαλώντας ποικίλα σχόλια εντός εδράνων της Βουλής αλλά και εκτός, στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους πολλούς διαδικτυακούς οπαδούς και ακόλουθούς του.

Ο κ. Πολάκης έκανε ειδική αναφορά σε αυτόν τον κόσµο -ο οποίος οµολογουµένως ήταν πολυπληθής- που τον στήριξε µετά τη διαγραφή του, ενισχύοντας έτσι τα σενάρια και όσους βλέπουν τον Χανιώτη να ετοιµάζεται να βγει µπροστά και σε ρόλο πρωταγωνιστή. Γνωρίζει άλλωστε ότι ο µεν Στέφανος Κασσελάκης… κούρασε, οι δε της µειοψηφίας δεν διαθέτουν κάποιο στέλεχος που να «γράφει».

Μηνύµατα προς πάσα κατεύθυνση

Αφορµή για τη δυναµική και εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση, µε την οποία εξέπεµψε πολλά µηνύµατα προς πάσα κατεύθυνση, αποτέλεσε η κόντρα που άνοιξε για ακόµα µια φορά και η έντονη αντιπαράθεση µε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. «Αποτύχατε να µε αποδοµήσετε. Είµαι εδώ. Θα είµαι εδώ. Πιο δυνατός. Θα είµαι ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Παύλος Πολάκης µιλώντας στη Βουλή, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους. Απευθυνόµενος εµµέσως πλην σαφώς στην εσωκοµµατική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταξε τους πιστούς του οπαδούς, λέγοντας «ένα πολύ µεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες του κόσµου, που δεν πέρασε αυτό που στήθηκε προχθές και το οποίο είναι το πραγµατικό τείχος προστασίας -όχι δικό µου προσωπικό- αυτού που εκπροσωπώ».

Να µην παραβλέπουµε ότι η ανάρτηση του αψύ βουλευτή λίγες ώρες µετά τη διαγραφή του άγγιξε τα 10.000 likes έναντι αυτής του προέδρου του κόµµατος, Στέφανου Κασσελάκη, για το θέµα Πολάκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που έφτασε στα 2.500 likes. Την ίδια ώρα κάθε ανάρτησή του γίνεται δεκτή µε ενθουσιασµό και αποθεωτικά σχόλια για τη στάση και θέση που παίρνει απέναντι στα πολιτικά τεκταινόµενα, είτε προέρχονται από τα αριστερά είτε από τα δεξιά.

Το ιδεολογικό-πολιτικό του στίγμα

Ο κ. Πολάκης στην πρώτη του… «ανεξάρτητη» οµιλία έδωσε το ιδεολογικό-πολιτικό του στίγμα, λέγοντας: «Είμαι της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Του συνεχόμενου και ανυποχώρητου αγώνα, ότι αυτή η χώρα, αυτή η Ελλάδα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της. Και αυτό θα γίνει μόνο με μια τεράστιας έκτασης αναδιανομή της μισθωτής εργασίας, των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπέρ της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε σύγκρουση με τις 80-100 οικογένειες οι οποίες πίνουν το αίμα της χώρας, από τον πόλεμο και μετά. Αυτό υπηρετώ και αυτό το σχέδιο υπηρετώ με συγκεκριμένη πρόταση σε όλα τα πεδία».

Απευθυνόμενος δε στους διαδικτυακούς του ψηφοφόρους ανέφερε ότι ο κόσμος που τον ακολουθεί «δεν τσίμπησε», και συνέχισε λέγοντας ότι ήταν «στήσιμο προβοκάτσιας αυτό που έγινε», προσθέτοντας πως «όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ουσία αυτών που λέει ένας άνθρωπος, τότε στήνεις και προβοκατσιούρες για το ύφος και το ήθος». Επέμεινε δε στη μομφή που έκανε στη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, παραμένοντας αμετανόητος για την συμπεριφορά του. Όπως είπε, «τους μορφασμούς της δεν ήταν η πρώτη φορά που τους έκανε στη Βουλή, υπήρξε και άλλη φορά και υπάρχει και βίντεο».

Επιτέθηκε δε στον Κωνσταντίνο Τασούλα, επειδή τον αποκάλεσε «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μας», απαιτώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη τον αποκάλεσε «δειλό». «Ο κ. Πολάκης μάς είπε ότι είναι εδώ όρθιος. Ενδιαφέρον. Μόνο που δεν έπρεπε να είναι εδώ. Θα έπρεπε να είναι στην Ευελπίδων, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της μήνυσης που του έχει κάνει η κυρία Αραμπατζή».