Για το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις υποκλοπές μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί», με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

*Διαβάστε εδώ: Φρέντης Μπελέρης: Νέα αναβολή στις 2 Σεπτεμβρίου για την εκδίκαση της αποφυλάκισής του

«Από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε θεσμικά, περιμέναμε τη Δικαιοσύνη, σεβόμαστε πάντα τις θεσμικές διαδικασίες. Κάποιοι άλλοι βιάστηκαν, κάποιοι άλλοι κινήθηκαν στον αντίποδα αυτής της λογικής, από εκεί και πέρα αυτό το οποίο έχει σημασία είναι να δούμε αυτοί πώς θα σχολιάσουν τώρα και πώς θα αλλάξουν όλα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα. Εμείς συνεχίζουμε την θεσμική οδό, η Δικαιοσύνη απεφάνθη», επισήμανε.


Για την αναβολή της εκδίκασης της αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη

Με αφορμή την αναβολή της εκδίκασης της αποφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη, είπε: «Η ΝΔ ξεκινώντας από την επιλογή του να είναι ο Φρέντη Μπελέρη στα ψηφοδέλτια, σε συνέχεια φυσικά με την εκλογή του, αλλά και το γεγονός ότι πήρε άδεια και πήγε και ορκίστηκε, νομίζω ότι όλα αυτά ουσιαστικά έχουν υπογραμμίσει ένα ζήτημα που είναι ευρωπαϊκό, ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το κράτος δικαίου στην Αλβανία και έχουν διαψεύσει όλους αυτούς οι οποίοι άσκησαν την εν λόγω κριτική. Θεωρώ ότι όλα αυτά έχουν αναβαθμίσει, έχουν υπογραμμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η στάση την οποία έχουμε τηρήσει δικαιώνεται από τις εξελίξεις. Από εκεί και πέρα το τι κάνει ο κ. Ράμα και πως λειτουργεί η γείτονα χώρα έχει να κάνει και με την ευρωπαϊκή της πορεία αλλά και με το ζήτημα του κράτους δικαίου που είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την Ευρώπη».

Αναφορικά με τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σημείωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω όσα θα δούμε σε λίγες εβδομάδες από τώρα νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει ως ρόλο και θα συμβολίσει η ΔΕΘ είναι η συνέχεια αυτής της δημιουργικής επανεκκίνησης που είδαμε μετά τις ευρωεκλογές. Με το νέο κυβερνητικό σχήμα, με την αύξηση των ταχυτήτων σε όλα τα πεδία και με το γεγονός ότι εν σκύβουμε τακτικά πάνω από τα προβλήματα των πολιτών, πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν χάνουμε ούτε μέρα προκειμένου να λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας. Το Νο1 πρόβλημα προφανώς είναι η ακρίβεια άρα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι δομημένη και η ΔΕΘ».

Για την ακρίβεια, ανέφερε: «Ο συνδυασμός των πραγμάτων τα οποία διαρκώς προσθέτουμε στη φαρέτρα της μάχης απέναντι στην ακρίβεια αποδίδει. Είναι ένας συνδυασμός και όσον αφορά τα στοχευμένα μέτρα και όσον αφορά την αύξηση των εισοδημάτων που είναι κατά τη γνώμη μου το μείζον και φυσικά οι έλεγχοι οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι σε ένταση και σε πρόστιμα. Και φυσικά όλα αυτά τα οποία γίνονται και όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια αυτό το οποίο πέρασε χθες με τη φορολόγηση των υπερεσόδων άρα είναι μια διαρκής μάχη η οποία αποτελείται από πάρα πολλά διαφορετικά κομμάτια, πάρα πολύ διαφορετικά εργαλεία τα οποία διαρκώς αναθεωρούνται και τα οποία τελικά φαίνεται να αποδίδουν».