«Δυστυχώς η χθεσινή μέρα ήταν μια μέρα την οποία εγώ έχω ορόσημο για την κατάντια της χώρας μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί», με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.ΣΘανάσης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Και συνέχισε: «Να θυμίσω ότι εκτός από την απόφαση του Αρείου Πάγου που αποσύνδεσε το Predator από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το έβαλε στο συρτάρι, είχαμε επίσης αλλαγές στο πόθεν έσχες προς τη συγκάλυψη των πηγών των εσόδων, είχαμε και την επίταξη των γιατρών. Είχαμε τρεις αποφάσεις οι οποίες είναι κόλαφος για την κατάσταση της χώρας μας, που την κατατάσσει μάλλον στις χώρες της Λατινικής Αμερικής παρά της Ευρώπης. Είναι το "κερασάκι στην τούρτα" η απόφαση του Αρείου Πάγου».

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης για υποκλοπές: ''Κύριε Μητσοτάκη, έχετε κυβέρνηση ή υπουργικό συμβούλιο κατασκόπων;''

Στη συνέχεια, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κακώς διεγράφη ο κ. Πολάκης από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Οικονόμου απάντησε: «Προφανώς κακώς διεγράφη γιατί δεν πρέπει το ύφος να καταπίνει τα τέρατα και σημεία του ήθους. Έχουμε μια κατάσταση Πινόκιο στο ψέμα και την υποκρισία, μια κατάσταση Λατινικής Αμερικής, μόνο στη χθεσινή μέρα είχαμε επίταξη γιατρών, τις αλλαγές στο πόθεν έσχες, την απόφαση του Αρείου Πάγου να διαχωρίσει το predator από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και να το βάλει στο ράφι, αυτά δεν γίνονται παρά μόνο σε χώρες όπως η Κολομβία. Αυτή η κατάσταση θέλει πολιτικούς οι οποίοι να είναι έντιμοι, καθαροί, να το παίρνουν πάνω τους και ο Πολάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει την καθαρότητα και την εντιμότητα να συγκρούεται με τα συμφέροντα».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές:

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δυστυχώς η χθεσινή μέρα ήταν μια μέρα την οποία εγώ έχω ορόσημο για την κατάντια της χώρας μας. Να θυμίσω ότι εκτός από την απόφαση του Αρείου Πάγου που αποσύνδεσε το predator από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και το έβαλε στο συρτάρι, είχαμε επίσης αλλαγές στο πόθεν έσχες προς τη συγκάλυψη των πηγών των εσόδων, είχαμε και την επίταξη των γιατρών. Είχαμε τρεις αποφάσεις οι οποίες είναι κόλαφος για την κατάσταση της χώρας μας, που την κατατάσσει μάλλον στις χώρες της Λατινικής Αμερικής παρά της Ευρώπης. Είναι το «κερασάκι στην τούρτα» η απόφαση του Αρείου Πάγου και η έλλειψη εμπιστοσύνης που όλος ο λαός ξέρει τι ακριβώς συνέβη, αλλά τα συγκαλύπτουμε. Αυτός είναι ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος είναι πολύ σκληρός κατά τ’ άλλα με άλλα νομοσχέδια, μοιάζει με τον κ. Γεωργιάδη που έκανε τις επιτάξεις των γιατρών όλο και πιο πολύ. Οι ξενόφερτοι στη ΝΔ μάλλον συναγωνίζονται ως αριστερό και δεξιό εξτρέμ ποιος είναι πιο νόμιμος του βασιλέως.

Για τον κ. Πολάκη:

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Το ύφος δεν μπορεί να είναι ο λόγος που να καταπίνουμε το ήθος, δηλαδή το ύφος του κ. Πολάκη έχει ψεγάδια, έχει προβλήματα, έχει αγένεια, αλλά δεν μπορεί να είναι ο λόγος να κρύβεται το ήθος της πολιτικής. Όλοι οι πολιτικοί κρινόμαστε από την ηθική μας, δεν μπορεί να υποκρυπτόμαστε όταν 4 εκατομμύρια από τα 6 των εργαζομένων ξυπνάνε το πρωί και χρωστάνε στον ΕΦΚΑ, στην εφορία, στις υποχρεώσεις τους, καταλαβαίνετε πόσο θυμωμένος είναι ο κόσμος, πόσο απελπισμένος είναι και ψάχνει πολιτικούς να βρει αποκούμπι, ψάχνει έντιμους πολιτικούς που να μιλάνε τη γλώσσα τους, να μπορούν να στηριχτούνε, να είναι αξιόπιστοι και ο Πολάκης είναι αυτή η φωνή και αυτό το ήθος πρεσβεύει. Με ύφος, επαναλαμβάνω, που δεν είναι το πιο πολιτισμένο αλλά να πάρουμε το άλλο «πολιτισμένο ύφος» της κ. Λινού, η οποία από τον Γενάρη έχει συγχαρεί τον κ. Γεωργιάδη -για ποιο λόγο η ίδια ξέρει- και χθες φέρεται να τον χειροκρότησε κιόλας.

Για την κ. Λινού:

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εγώ αισθάνομαι άσχημα ως πολίτης που η κ. Λινού η οποία είναι μια πάρα πολύ έγκριτη επιδημιολόγος και δεν έχει πάρει θέση για τα προβλήματα αρρώστιας που υπάρχουν στη Θεσσαλία, από το νερό του Βόλου, από την πανώλη στα αιγοπρόβατα. Δεν θέλω να πάρει θέση για τη Χαμάς και για τη Χεζμπολάχ, αλλά γι' αυτά που είναι έγκριτη επιδημιολόγος θέλω να ακούσω τη φωνή της. Να πάρει θέση για τη δημόσια υγεία, απεναντίας την άκουσα να κλαίει για τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κακώς διεγράφη ο κ. Πολάκης:

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Προφανώς κακώς διεγράφη γιατί δεν πρέπει το ύφος να καταπίνει τα τέρατα και σημεία του ήθους. Έχουμε μια κατάσταση Πινόκιο στο ψέμα και την υποκρισία, μια κατάσταση Λατινικής Αμερικής, μόνο στη χθεσινή μέρα είχαμε επίταξη γιατρών, τις αλλαγές στο πόθεν έσχες, την απόφαση του Αρείου Πάγου να διαχωρίσει το predator από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και να το βάλει στο ράφι, αυτά δεν γίνονται παρά μόνο σε χώρες όπως η Κολομβία. Αυτή η κατάσταση θέλει πολιτικούς οι οποίοι να είναι έντιμοι, καθαροί, να το παίρνουν πάνω τους και ο Πολάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει την καθαρότητα και την εντιμότητα να συγκρούεται με τα συμφέροντα.