Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποιεί από αύριο (1/8) ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας.

Ο κ. Μπούγας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να διαπιστωθούν οι συνθήκες απονομής Δικαιοσύνης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και να υπάρξει ενημέρωση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας όπου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή Δικαστών, Εισαγγελέων, Δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων. Το βράδυ, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, θα παρευρεθεί μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στην τελετή θεμελίωσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Πύλο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Το πρωί 9:30 της Παρασκευής 02/08/24 ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί το Ειρηνοδικείο Πύλου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κυπαρισσία, όπου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.

Γιάννης Μπούγας: Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του στη Μεσσηνία

01/08

· 11:30 Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

· 19:30 Τελετή θεμελίωσης- Ανέγερση Νέου Ειρηνοδικείου Πύλου

02/08

· 09:30 Ειρηνοδικείο Πύλου

· 11:00 Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας