Σάλο στο πανελλήνιο προκαλεί η αποκάλυψη για την παράνομη πισίνα που κατασκεύασε ο Στέφανος Κασσελάκης στο εξοχικό του στις Σπέτσες, καταστρατηγώντας όλες τις κείμενες χωροτακτικές διατάξεις και σε πλήρη ανακολουθία με όσα ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διακηρύττει περί διαφάνειας στον δημόσιο βίο.

Τις αλγεινές εντυπώσεις επέτεινε η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για πισίνα, αλλά για προϋπάρχουσα δεξαμενή (!), η οποία απλώς ανακατασκευάστηκε.

*Διαβάστε ακόμα: Αριστερή αντιπολίτευση από την… ξαπλώστρα: Ο Κασσελάκης "κάνει πόλεμο" στην κυβέρνηση από τη Μύκονο, ενώ οι εργαζόμενοι στα media του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλήρωτοι

Οι αποκαλύψεις για την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προκαλώντας κύμα οργισμένων σχολίων στα social media εναντίον του κ. Κασσελάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες, οι οποίες πιστοποιούν του λόγου το ασφαλές, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά για «εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας» και ειδικότερα για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή κεραμιδιών στη στέγη, μαζί με αυτά τα… μερεμέτια αποφάσισε να φτιάξει και την πισίνα. Κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, καθώς οι Σπέτσες είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος του 1981 αλλά και απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2016 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή) απαγορεύονται καθ’ ολοκληρίαν οι πισίνες στο νησί.

Στις 6 Ιουνίου 2023 από την Υπηρεσία Δόμησης Πειραιά εγκρίθηκαν εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας στο σπίτι με ισχύ ενός έτους. Και όπως φαίνεται από αεροφωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα, η οποία συνοδεύει την έγκριση των εγγράφων σχετικά με τις εργασίες που θα γίνονταν στα κεραμίδια, στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου δεν υπάρχει πισίνα. Αυτό σημαίνει πως ουδείς θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είχε κατασκευαστεί προ του 2016 και της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα η συγκεκριμένη άδεια που υπέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης περιλαμβάνει μικρής κλίμακας εργασίες, οι οποίες περιορίζονται σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές και αλλαγή κεραμιδιών στέγης. Να σημειωθεί ακόμη ότι άδεια θα έπρεπε να είχε ζητηθεί και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, που είναι και αρμόδιες για τον έλεγχο. Ωστόσο, τέτοια άδεια δεν υπάρχει, γιατί προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πως δεν ήταν αναγκαία.

εν πρόκειται για πισίνα, αλλά για… δεξαμενή"

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνεχίζει τις διακοπές του στη Μύκονο, επέλεξε να απαντήσει στο δημοσίευμα με ανάρτησή του στο Χ. Στην πραγματικότητα κατάφερε μόνον να προκαλέσει περισσότερο τη μέση νοημοσύνη, καθώς ισχυρίστηκε απίθανα πράγματα, όπως πως δεν πρόκειται για πισίνα, αλλά για… δεξαμενή κι ενώ όλες οι αποδείξεις της αυθαιρεσίας είναι αδιάψευστες. «Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει καμία εκσκαφή», έγραψε ο κ. Κασσελάκης, καταφέρνοντας εντέλει η «δεξαμενή» του να γίνει πρώτο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία έγινε χαμός με εκατοντάδες σχόλια.

«Ποια πισίνα σε παραδοσιακό οικισμό, ρε παιδιά! Μία μικρή "στέρνα" για να δροσίζεται η Φάρλυ έφτιαξε ο άνθρωπος. Απλά την έκανε με γκανάιτ, όζον αντί για χλώριο, αυτόματη πλήρωση για την εξάτμιση και με infinity edge για να μη χτυπήσει το σκυλί. Αμέσως να τον σταυρώσετε», ήταν ένα από τα πολλά σχόλια χρηστών το οποίο δίνει το μέτρο του κλαυσίγελου που προκάλεσε (και πάλι) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση ο Στέφανος Κασσελάκης και η εμμονή του με το real estate και την πλούσια και άνετη ζωή επανέρχονται με καθ’ όλα αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο, με τη συνέχεια να αναμένεται, καθώς η Κουμουνδούρου ήδη βράζει με το lifestyle και τις κοσμοπολίτικες επιλογές του προέδρου.