Για υποκρισία του πολιτικού συστήματος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη. «Εγώ περιορίζομαι σε αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης και δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα περισσότερο. Αυτοί που ξέρουν περισσότερα να μας πουν διαστάσεις, να μας πουν μηχανισμούς».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον περιορισμό του χρόνου ελέγχου των πολιτικών προσώπων: «Γιατί περιόρισαν τον χρόνο ελέγχου προσώπων πολιτικών που έχουν σταματήσει; Ποιους θέλουν να προστατεύσουν και έχουν φαγωθεί με την πισίνα του Κασσελάκη; Ο κόσμος καίγεται από την ακρίβεια, δεν απαντάνε σε αυτά τα ζητήματα».

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της ανεργίας και των εργασιακών συνθηκών: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι έπεσε η ανεργία κάτω από το 10%. Εγώ ως πολίτης θα ήθελα να ακούσω από τις χιλιάδες των εργαζομένων πόσοι είναι με ελαστικούς όρους εργασίας και πόσοι είναι με πλήρη απασχόληση».

Δικαιοσύνη και πολιτική

Ο κ. Κουρουμπλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Δικαιοσύνη: «Έπεσε η ιστορία αυτού του πραξικοπήματος που έγινε στον Άρειο Πάγο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δυστυχώς η Δικαιοσύνη εκθέτει τον εαυτό της, το ίδιο έκανε και με τους πλειστηριασμούς. Προκειμένου να σκιάσουν αυτό που έγινε στον Άρειο Πάγο, ήρθαν τώρα και μας είπαν για τη βίλα του Κασσελάκη. Ας στείλουν τη Δικαιοσύνη αν ο Κασσελάκης έχει κάνει κάποια παράβαση να το διαπιστώσει».

Ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για τις επικείμενες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), υπογραμμίζοντας: «Θα ανέβουμε με ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την πισίνα του κ. Κασσελάκη

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Εγώ περιορίζομαι σε αυτά που είπε ο κ. Κασσελάκης και δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα περισσότερο. Αυτοί που ξέρουν περισσότερα να μας πουν διαστάσεις, να μας πουν μηχανισμούς. Η υποκρισία που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και ειδικά σε αυτή την κυβέρνηση η οποία έχει το θράσος να έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που έχει 39 ακίνητα, ακίνητα στη Γαλλία και όλα αυτά αποκτήθηκαν με έναν μισθό βουλευτικό. Πώς κατορθώνεται αυτό δεν μας το εξήγησε ποτέ κανείς.

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Γιατί περιόρισαν τον χρόνο ελέγχου προσώπων πολιτικών που έχουν σταματήσει; Ποιους θέλουν να προστατεύσουν και έχουν φαγωθεί με την πισίνα του Κασσελάκη; Ο κόσμος καίγεται από την ακρίβεια, δεν απαντάνε σε αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι έπεσε η ανεργία κάτω από το 10%, εγώ ως πολίτης θα ήθελα να ακούσω από τις χιλιάδες των εργαζομένων πόσοι είναι με ελαστικούς όρους εργασίας και πόσοι είναι με πλήρη απασχόληση. Επίσης δεν μας απαντάνε γιατί η Πορτογαλία έχει το 85% των εργαζομένων της σε καθεστώς συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, που είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να υπάρχουν κάποιες σταδιακές αυξήσεις στους εργαζόμενους και εδώ παρά την οδηγία της ΕΕ ο κ. Μητσοτάκης κρατάει την υπόθεση της διαιτησίας ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες που είναι καθαρά θέμα εργοδοσίας και εργαζομένων. Όταν αυτά βιώνει η ελληνική κοινωνία, τώρα βρήκαμε τη βίλα για να μας απασχολήσουν. Έπεσε η ιστορία αυτού του πραξικοπήματος που έγινε στον Άρειο Πάγο, δεν είναι η πρώτη φορά που δυστυχώς η Δικαιοσύνη εκθέτει τον εαυτό της, το ίδιο έκανε και με τους πλειστηριασμούς. Προκειμένου να σκιάσουν αυτό που έγινε στον Άρειο Πάγο, ήρθαν τώρα και μας είπαν για τη βίλα του Κασσελάκη. Ας στείλουν τη Δικαιοσύνη αν ο Κασσελάκης έχει κάνει κάποια παράβαση να το διαπιστώσει.

Γαι τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Θα ανέβουμε με ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα.