Για τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βρεττάκος, εκφράζοντας τις απόψεις του για το θέμα της πισίνας στις Σπέτσες του Στέφανου Κασσελάκη και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Ο κ. Βρεττάκος αναφέρθηκε στην πισίνα του κ. Κασσελάκη, λέγοντας: «Κι εγώ έχω πηγάδι στο χωριό μου αλλά δεν μοιάζει με αυτό που βλέπουμε. Όταν είσαι πολιτικός και ειδικά σε ένα κόμμα το οποίο έχει κατηγορήσει τους πάντες και τα πάντα για νομιμότητα, πρέπει και να είσαι και να φαίνεσαι σωστός».

Συνέχισε, επισημαίνοντας την παρανομία της κατασκευής: «Στις Σπέτσες απαγορεύεται να γίνει πισίνα το 2023, έχει μια άδεια η οποία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο άρα είναι μια παράνομη πισίνα. Αν είσαι πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διεκδικείς να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα, θα πρέπει στα δικά σου τουλάχιστον να ακολουθήσεις τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν μπορεί να είναι πηγάδι και να έχει ξαπλώστρες, να έχει βάθος κλπ. Η εικόνα μιλάει από μόνη της».

Σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα

Ο κ. Βρεττάκος αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία μιας συνολικής πολιτικής για το δημογραφικό πρόβλημα, η οποία θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Προετοιμάζουμε μια συνολικότερη πολιτική για το δημογραφικό η οποία θα περιλαμβάνει σίγουρα και το θέμα της στέγασης. Το δημογραφικό είναι το Νο1 ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει μια μαγική λύση, δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα. Πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσέγγιση προκειμένου να διευκολύνουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βρεττάκος έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με το θέμα της πισίνας στις Σπέτσες του Στ. Κασσελάκη

Γ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Κι εγώ έχω πηγάδι στο χωριό μου αλλά δεν μοιάζει με αυτό που βλέπουμε. Όταν είσαι πολιτικός και ειδικά σε ένα κόμμα το οποίο έχει κατηγορήσει τους πάντες και τα πάντα για νομιμότητα, για θέματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική τους περιουσία, έχουμε δει τις επιθέσεις που έχει δεχτεί και ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του, πρέπει και να είσαι και να φαίνεσαι σωστός.

Γ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Στις Σπέτσες απαγορεύεται να γίνει πισίνα το 2023, έχει μια άδεια η οποία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο άρα είναι μια παράνομη πισίνα. Αν είσαι πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διεκδικείς να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα θα πρέπει στα δικά σου τουλάχιστον να ακολουθήσεις τις νόμιμες διαδικασίες. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τον συμβούλευσε να βγάλει αυτή την ανακοίνωση και να πει αυτά τα πράγματα καλύτερα να έλεγε «έκανα λάθος, είναι αυθαίρετο, θα το επαναφέρω» από το να λεει είναι πηγάδι. Δεν μπορεί να είναι πηγάδι και να έχει ξαπλώστρες, να έχει βάθος κλπ η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Για το δημογραφικό

Γ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Προετοιμάζουμε μια συνολικότερη πολιτική για το δημογραφικό η οποία θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και οικογένειας, ένα υπουργείο που δημιουργήσαμε για να δείξουμε ότι δίνουμε έμφαση σε τέτοια ζητήματα προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συνολική πολιτική για το δημογραφικό η οποία θα περιλαμβάνει σίγουρα και το θέμα της στέγασης. Το δημογραφικό είναι το Νο1 ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει μια μαγική λύση, δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα. Πρέπει να κάνουμε μια συνολική προσέγγιση προκειμένου να διευκολύνουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.

Γ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Έχουμε κάνει αρκετά αυτό τον ένα χρόνο μετά τις εκλογές, περίπου το 42% των στόχων που έχουμε βάλει για αυτό το έτος που διανύουμε το έχουμε ήδη επιτύχει. Πρέπει να επιταχύνουμε πολύ περισσότερο προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτές τις αλλαγές που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρα μας για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, να πατάμε πολύ περισσότερο στα πόδια μας.