Για τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, αναλύοντας τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαδικασία αυτή.

Ο κ. Γλαβίνας αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι αν και ο Αύγουστος δεν είναι η πιο ιδανική περίοδος για τέτοιες διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ προετοιμάζεται ώστε ο Σεπτέμβριος να είναι ιδιαίτερα ενεργός και δραστήριος. Όπως σημείωσε, οι υποψήφιοι για τις εσωκομματικές θέσεις ήδη παρουσιάζουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες και ιδέες, ενώ στόχος είναι η διαδικασία να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κόμματος.

Ο Θανάσης Γλαβίνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισχυρότερου, ενωμένου ΠΑΣΟΚ, έτοιμου να διαχειριστεί τις προκλήσεις της διακυβέρνησης με πλούτο ιδεών και προτάσεων. Αναφερόμενος στη συμμετοχή, ο κ. Γλαβίνας απέφυγε να προσδιορίσει έναν ακριβή αριθμό, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με αυτήν της προηγούμενης διαδικασίας ή ακόμη μεγαλύτερη.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη η διαδικασία να μην περιοριστεί σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς, αλλά να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει, με θέσεις, πρόγραμμα και ικανό προσωπικό. Ο κ. Γλαβίνας τόνισε τη σημασία του debate μεταξύ των υποψηφίων, των ανοιχτών πολιτικών εκδηλώσεων και των περιοδειών για την προβολή των θέσεων του κόμματος, προκειμένου να επιτευχθεί μια σημαντική πολιτική αναβάθμιση και να προωθηθούν τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τον κ. Γλαβίνα, αναμένεται να είναι ένας κρίσιμος μήνας για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, με σημαντικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της παράταξης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις εσωκομματικές εκλογές

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος για εσωκομματικές και προεκλογικές διαδικασίες ο Αύγουστος αλλά όλοι προετοιμάζονται ώστε ο Σεπτέμβριος να είναι πολύ ενεργός και πολύ δραστήριος, οι υποψήφιοι να μιλήσουν για τα θέματα της επικαιρότητας ήδη το κάνουν, να ακούσουμε τις πολιτικές τους πλατφόρμες, τις πολιτικές τους ιδέες και θέσεις. Να εμπλουτιστεί ο διάλογος της παράταξης να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφής και φυσικά πιο ελκυστικός, η όλη διαδικασία να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Νομίζω ότι αυτό είναι το στοίχημα και η μεγάλη συμμετοχή αλλά και ο πλούτος ιδεών να αυξηθεί ώστε την επόμενη μέρα το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο ισχυρό, πιο ενωμένο και πιο έτοιμο με πολύ περισσότερες ιδέες για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ερωτηθείς που βάζει τον πήχη της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Δεν θα ήθελα να προσδιορίσω έναν ακριβή αριθμό είναι νωρίς να το κάνουμε αλλά νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μια συμμετοχή ανάλογη της τελευταίας φοράς ή και περισσότερη. Είναι στο χέρι μας να μην είναι μια διαδικασία η οποία θα περιοριστεί σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς οι οποίοι δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινωνία αλλά τα μηνύματα να είναι πολιτικά, να αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να κυβερνήσει γιατί έχει τις θέσεις, έχει το πρόγραμμα, έχει φυσικά και τα πρόσωπα. Όλοι και όλες οι υποψήφιες είναι πολύ ικανά πρόσωπα και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και οι προϋποθέσεις ώστε ο Σεπτέμβριος με το debate μεταξύ των υποψηφίων, με τη μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που κάθε υποψήφιος θα παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις και φυσικά τις περιοδείες που θα γίνουν να είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό γεγονός το οποίο θα περάσει τα μηνύματα του στην κοινωνία ώστε το ΠΑΣΟΚ να βγει πολύ πιο ισχυρό από αυτή τη διαδικασία.