«Υπάρχει ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής στο νερό. Δεν γίνεται να έρχεται το πρόβλημα και μετά να θυμάται η κυβέρνηση να κάνει υπουργικά συμβούλια. Η έλλειψη του νερού, το οποίο είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, αλλάζει την ζωή των ανθρώπων και θέτει σε κίνδυνο σημαντικούς τομείς της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ένα και στον Ηλία Κουτσέρη.

Η πρώην υπουργός και επίτροπος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις βασικές ενότητες που αφορούν μια συγκροτημένη πολιτική για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας: Μικρά φράγματα, συντήρηση των αγωγών ανά την Ελλάδα οι οποίοι έχουν τεράστιες απώλειες, νέα έργα υδροδότησης, χρήση υψηλής τεχνολογίας για την άρδευση, ώστε να έχουμε εξοικονόμηση νερού και καλύτερα αποτελέσματα, και εργοστάσια αφαλάτωσης με ανανεώσιμες πήγες ενέργειας όπου αυτά είναι αναγκαία. Παράλληλα σημείωσε πως έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει μια πανελλαδική καμπάνια για να κάνει σαφή την ανάγκη εξοικονόμησης του νερού σε όλες τις δραστηριότητες αλλά και την ανάγκη αντιμετώπισης της σπάταλης.

Η κα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως μία υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την πολιτική για το νερό είναι απόλυτα συμβατή με τα κριτήρια του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς αφορά το περιβάλλον αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να εξηγήσει η κυβέρνηση, πώς και τί πόρους χρησιμοποίησε από το ταμείο ανάκαμψης για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ του 21ο αιώνα θα απαντά στο τί μπορεί να γίνει, πότε και πώς, και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην προεκλογική περίοδο – και όχι σε ρητορείες και εσωκομματικές αντιπαλότητες που δεν ενδιαφέρουν κανένα. Τέλος, όσον αφορά την αναδιοργάνωση του κόμματος τόνισε ότι η πρώτη κίνηση είναι μια ενωμένη και ισχυρή ηγεσία με σχέδιο το οποίο αφορά την οργανωμένη δικτύωση και ώσμωση των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.