Στην τελετή έναρξη των εργασιών κατασκευής της διπλής σήραγγας στο τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος - Νεάπολη παρέστη ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας πως το σύνολο των έργων υποδομής που δρομολογεί και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποιεί τα πάγια και δίκαια αιτήματα της Κρήτης.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης τεχνικών μελετών για την επέκταση του ΒΟΑΚ έως τη Σητεία και πρόσθεσε πως σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση κρίσιμων εγγειοβελτιωτικών έργων στο Λασίθι για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

boak_siragga_kriti__1_
boak_siragga_kriti__2_

Συγκεκριμένα, συμπληρωματικά έργα στο φράγμα Μπραμιανών και φράγματα στον Άγιο Ιωάννη & στις Χοχλακιές Σητείας. Η τελετή του Αγιασμού στο εργοτάξιο κατασκευής της πρώτης μεγάλης διπλής σήραγγας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμο.

Μετά την τελετή ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς! Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στον Νομό Λασιθίου υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Σήμερα ξεκινά η διάνοιξη των δύο "δίδυμων" σηράγγων του τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος – Νεάπολη, στο ύψος του Σελιναρίου. Είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο, όμως υποδομές όπως αυτό το έργο, ειδικά στον Νομό Λασιθίου, θα ενισχύσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τους ρυθμούς ανάπτυξης, επιταχύνοντας έτσι τον στόχο για μια βιώσιμη ανάπτυξη γενικότερα, σε επίπεδο Κρήτης. Αυτά τα έργα του ΒΟΑΚ και οι υπόλοιπες ζωτικές υποδομές που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, μαρτυρούν έμπρακτα το τεράστιο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εύχομαι το συγκεκριμένο έργο μαζί με τα υπόλοιπα να ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος- Νεάπολη είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Βεβαίως, εκείνο που μας ενδιαφέρει ολόκληρη την Κρήτη και ιδιαίτερα στον Ν. Λασιθίου είναι η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, με την πρόσληψη των δύο τεχνικών συμβούλων για να ολοκληρώσουν τις αντίστοιχες μελέτες, ώστε, σε δεύτερη φάση, να ολοκληρωθεί και το έργο αυτό».

boak_siragga_kriti__3_
boak_siragga_kriti__4_

Παράλληλα, σημείωσε πως «σύντομα θα δούμε την έναρξη εργασιών και σε κρίσιμα εγγειοβελτιωτικά έργα για το Λασίθι. Αυτά είναι τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών, τα φράγματα στον Άγιο Ιωάννη και στις Χοχλακιές Σητείας, σε περίοδο που η ανομβρία -συνέπεια της κλιματικής αλλαγής- εντείνει το πρόβλημα της λειψυδρίας, δοκιμάζοντας ιδιαίτερα την Κρήτη. Με έργα σαν κι αυτά η κυβέρνηση προνοεί και θωρακίζει τον τόπο, ώστε να αναπτύξει άμυνες και αντοχές, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».