Ως ένδειξη αδυναµίας του Στέφανου Κασσελάκη ερµηνεύεται η απλή επίπληξη που δέχθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Επιτροπή ∆εοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση στην οποία δεν παρέστη και µάλιστα επιδεικτικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (αν και είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις) θα εξέταζε υποτίθεται το αίτηµα 70 στελεχών της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να διαγραφεί ο πρώην βουλευτής για «αντικαταστατική και αντικοµµατική συµπεριφορά».

Η εξέλιξη σηµατοδοτεί εντέλει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτή τη φάση δέχεται πυρά και σφοδρή κριτική από παντού και όχι µόνον από τους «87», την ώρα που και ο ίδιος έχει αρχίσει να αντιλαµβάνεται πως έχει κουράσει ακόµη και τους δικούς του ανθρώπους στην Κουµουνδούρου.

Ο κ. Σπίρτζης κλήθηκε να παρουσιαστεί εκ νέου στην επιτροπή για να απολογηθεί στις 23 Αυγούστου, αν φυσικά επιλέξει να πάει, κάτι που δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, προσπάθησε να απαλύνει την όλη εικόνα ισχυριζόµενη ότι πρόθεση της επιτροπής δεν ήταν να διαγράψει τον Χρήστο Σπίρτζη. «Είναι ένας ενήλικος άνθρωπος. Είναι ένα πολύ προβεβληµένο και άξιο στέλεχος. Αν ήθελε να πάρει απόφαση αποχώρησης, θα την έπαιρνε µόνος του και όχι γιατί τον εξωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κυρία Κεχαγιά σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Κάποια στελέχη διαφωνούν µε τον τρόπο που εκφράζεται. Η Επιτροπή ∆εοντολογίας αποφάσισε ότι, αφού ο κύριος Σπίρτζης επιθυµεί χρόνο, µπορεί µέχρι τις 23 Αυγούστου να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του σε σχέση µε αυτά για τα οποία “κατηγορείται” από την επιστολή 70 µελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτός ο χρόνος τού δίνεται. ∆εν µπήκε σε καµία περίπτωση η επιτροπή στον πυρήνα των καταγγελιών εις βάρος του ίδιου ώστε να πάρει µία απόφαση», είπε η κυρία Κεχαγιά και συµπλήρωσε: «∆ηµιουργούνται εντυπώσεις ότι συνεδριάζει µέσα στο κατακαλόκαιρο η επιτροπή για να διαγράψει ένα στέλεχος. Αυτό δεν ισχύει».

*Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης για Γεωργιάδη: ''Νόμιζε ότι θα πάει στα Δωδεκάνησα για πρωινό σόου στα νοσοκομεία'' - ''Από τη Μύκονο όλα μπορεί να φαίνονται απλά'' απαντά ο υπουργός


Ούτε λέξη για τον Παύλο Πολάκη 

Από την άλλη, η Βούλα Κεχαγιά απέφυγε να πει λέξη για τον Παύλο Πολάκη και τις σφοδρές επιθέσεις που εξαπολύει καθηµερινά στην Αθηνά Λινού, υπό τον φόβο προφανώς ενός νέου «αντάρτικου» του Χανιώτη βουλευτή, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστηµα έχει απασφαλίσει και επιτίθεται τόσο στο κοµµατικό σύστηµα Κασσελάκη όσο και εναντίον των «87».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν έχει υπάρξει καταγγελία από κάποιο στέλεχος για τον κ. Πολάκη και αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει περάσει από την Επιτροπή ∆εοντολογίας. «∆εν έχει υπάρξει καταγγελία από κάποιο µέλος ή στέλεχος εις βάρος του κυρίου Πολάκη έως τώρα», σηµείωσε και στη συνέχεια έδωσε «µισή» και µίζερη στήριξη στην Αθηνά Λινού για τις οµολογουµένως βαρύτατες κατηγορίες που δέχεται από τον αψύ Σφακιανό. «Εµείς εκτιµούµε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η κυρία Λινού», περιορίστηκε να πει, χωρίς να δώσει άλλη προέκταση στο όλο θέµα, το οποίο όµως, ακριβώς επειδή είναι σοβαρό, θα όφειλε να απασχολήσει την Επιτροπή ∆εοντολογίας, καλώντας τόσο τον Παύλο Πολάκη όσο και την Αθηνά Λινού να δώσουν εξηγήσεις.

Σε αυτό το µάλλον διαλυτικό κλίµα (και όχι λόγω θέρους) εµφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, διαδικτυακά όµως, καθώς συνεχίζει τις διακοπές του στη Μύκονο µε τον σύζυγό του Τάιλερ Μακµπέθ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συµµετείχε online στην κοινή συνεδρίαση των think tanks του κόµµατος. Ακολούθως συνέχισε τα µπάνια του και τις βόλτες του στο κοσµικό νησί των Κυκλάδων…

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή