Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυρία Χαρά Καφαντάρη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

Με αφορμή τις αντιδράσεις των εργαζομένων της Αυγής για τις διακοπές του Στ. Κασσελάκη τόνισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το δικαίωμα να κάνει τις διακοπές του, τις παρεμβάσεις του τις κάνει.

Συμμετέχει στα δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα χθες έγινε μια τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για την ΔΕΘ για την ενέργεια, το περιβάλλον και την ψηφιακή πολιτική με εκπροσώπους των αντίστοιχα και γενικότερα και δηλώσεις κάνει και αναρτήσεις κάνει.

Όσον αφορά τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ θα σας πω ότι πρώτα απ’ όλα είμαι στο πλάι των εργαζομένων που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά είναι μια συζήτηση που υπάρχει, ένας διάλογος ο οποίος υπάρχει και θα δοθεί κάποια λύση. Διάλογος υπάρχει και με τον επικεφαλής του Ρ/Σ Στο Κόκκινο. Αναζητείται μια λύση και πιστεύω ότι θα δοθεί αυτή η λύση.

Με αφορμή την υπόθεση του Χ. Σπίρτζη απάντησε ότι «οι αξίες της Αριστεράς είναι η δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση και για αυτό η Αριστερά έχει δώσει ιστορικά μεγάλους αγώνες για αυτό και κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Ίσα-ίσα που διαφορετικές απόψεις δυναμώνουν το διάλογο και πάντα επιλέγεται η σύνθεση για την κοινή πολιτική θέση.

Δεν νομίζω, αν και δεν είμαι στην συγκεκριμένη επιτροπή δεοντολογίας ότι κινήθηκε με βάση την έκφραση διαφορετικής άποψης απλά υπάρχουν θέματα τα οποία συζητιούνται στα όργανα και τα όργανα όπως είναι και η επιτροπή Δεοντολογίας δεν πρέπει να υποτιμούνται. Καλό είναι τα στελέχη του κόμματος τις διαφωνίες τους, τις θέσεις τους, τις αντιρρήσεις τους να τις εκφράζουν μέσα στα όργανα. Να μην προηγούνται στα Μέσα αλλά μέσα στα όργανα να εκφράζεται η άποψη τους. Σχετικά με τον κ. Σπίρτζη δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, είναι καθαρά δικό του θέμα το τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Αν θέλει και διαφωνεί μπορεί να αποχωρήσει».

Αναφορικά με τη ΔΕΘ υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης προετοιμάζεται μαζί με το στελεχιακό δυναμικό και το επιστημονικό δυναμικό που έχει το κόμμα μας για την παρουσία του στη ΔΕΘ. Το κυρίαρχο ζήτημα στην ελληνική κοινωνία δεν είναι το τι γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η καθημερινότητα, είναι η ακρίβεια, είναι η λειψυδρία. Σε όλα αυτά τα θέματα θα δώσουμε απαντήσεις.

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «θα δούμε και καινούργιους τρόπους λειτουργίας του κόμματός μας που αυτό είναι το ζητούμενο γιατί δεν μπορεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό αριστερό κόμμα να λειτουργεί με μηχανισμούς και με οργανωτική δομή που λειτουργούσε δεκαετίες.

Επειδή είμαστε σε μια καινούργια εποχή και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να πάμε στη δημιουργία αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα δίνει απαντήσεις και θα μας απαλλάξει από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ιδεοληψίες οι οποίες δυστυχώς για όλους μας εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα, εμείς έχουμε προτάσεις και η εναλλακτική προοδευτική πρόταση θα επικαιροποιηθεί ούτως ώστε αύριο να μπορέσουμε ξανά να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.