Για τις τρέχουσες εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και τη μελλοντική πορεία του κόμματος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα μαζί» με τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Μπατζελή.

Η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε στον πολιτικό αγώνα των υποψηφίων, σημειώνοντας ότι διεξάγεται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω του Αυγούστου, των οικονομικών προκλήσεων και των υψηλών θερμοκρασιών. Παρά τα εμπόδια αυτά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ θα ενισχυθεί προς το τέλος του μήνα, καθώς οι υποψήφιοι θα κληθούν να παρουσιάσουν την πολιτική τους ατζέντα στο πλαίσιο του γενικότερου ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος.

Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει, αλλά προσαρμόζεται στις νέες αναπτυξιακές και παραγωγικές προκλήσεις, καθώς και στα ζητήματα δημοκρατίας που ανακύπτουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αναγνώρισε ότι οι αρχικές συγκρούσεις και οι εντάσεις που προέκυψαν ήταν φυσικές, παρομοιάζοντάς τες με ένα «βότσαλο στη λίμνη» που προκάλεσε έναν μικρό κυματισμό. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτός ο κυματισμός έχει πλέον τελειώσει, και το κόμμα προχωρά συντεταγμένα στην αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότησή του σε πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

Κ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Οι υποψήφιοι κάνουν έναν πολύ όμορφο πολιτικό αγώνα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω Αυγούστου, οικονομικών προβλημάτων, ζέστης όλα παίζουν ρόλο. Θα ενδυναμωθεί αυτή η παρουσία η πολιτική του ΠΑΣΟΚ προς το τέλος του Αυγούστου όπου θα κληθούν οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν και την πολιτική τους ατζέντα μέσα στο γενικότερο πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο του ίδιου του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αλλάζουμε κόμμα το τροχοδρομούμε σε νέες προοπτικές. Αναπτυξιακές, παραγωγικές, ζητημάτων δημοκρατίας τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν τοξικές. Στην αρχή που γίνανε διάφορες συγκρούσεις κλπ νομίζω ότι ήταν το βότσαλο στη λίμνη που έκανε έναν κυματισμό. Τέλειωσε αυτός ο κυματισμός και προχωράμε συντεταγμένα να αναδιοργανώσουμε, να ανασυγκροτήσουμε πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά το κόμμα μας.