Το ΕΣΥ και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο ραδιοφωνικής συνέντευξη που παραχώρησε ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης την Παρασκευή. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από μνημόνια. Οι όποιες διαφωνίες μου με τον προκάτοχο μου αφορούν το τελευταίο διάστημα, όχι τη διαχείρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Στο σημείο αυτό μάλιστα ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ονομαστικά τη συμβολή του Παύλου Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, για το μεγάλο έργο στον τομέα του και για την νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων, προσπερνώντας ερώτηση για τη πρόσφατη διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος. Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις υγειονομικού προσωπικού εναντίον του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε:

«Έχω πάει σε πολλά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τα βίντεο που έχουν βγει (σ.σ. για τον κ.Γεωργιάδη) είναι η πραγματικότητα. Η Υγεία νοσεί. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αγκομαχούν, υπερλειτουργούν παράνομα μεν αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ο κόσμος τα βιώνει όλα αυτά, όποια κι αν είναι η κυβερνητική προπαγάνδα».

Πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΥ

Με αφορμή αυτή την αναφορά, τόνισε ότι «το ΕΣΥ θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μας όταν γίνουμε κυβέρνηση, με προσλήψεις-προσλήψεις-προσλήψεις, συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού και υποδομές».

Ερωτηθείς για την προοδευτική διέξοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή πρώτο ‘κόμμα’ είναι η αποχή» για να προσθέσει: «Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι απογοητευμένος από την πολιτική, πρέπει εμπνεύσουμε τον κόσμο».

Άφησε δε σαφή αιχμή στα περί σύστασης προοδευτικού φορέα με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Όποιο σχήμα υπάρξει στον προοδευτικό χώρο πρέπει να πείσει ότι θα αλλάξει τον ρουν της ιστορίας. Πώς θα έχεις νέο φορέα αν δεν μπορείς να συμφωνήσεις (με το ΠΑΣΟΚ) για την τράπεζα Αττικής; Απογοητεύθηκα πολύ για τη στάση που τήρησε στο θέμα».

Αναγνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνεται συζήτηση σε όλη την Ευρώπη για το είναι σύγχρονη Αριστερά, δήλωσε ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει από τη ΔΕΘ τη δική του πρόταση επί του θέματος. Για την παραπομπή (από 70 μέλη του κόμματος) του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς, ο κ.Κασσελάκης αρνήθηκε να πάρει θέση επειδή ο ίδιος δεν είναι μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Για το εξοχικό στις Σπέτσες

«Η πισίνα, τη μέτρησα χθες, είναι βάθους 1 μέτρο και 20 εκατοστά από τη στάθμη είναι σε ένα χώρο όπου υπήρχε μεγάλη δεξαμενή με άδεια από το 1978. Άρα, αυτή η διαστρέβλωση και κατηγορία από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, που χρησιμοποίησε μάλιστα και παράνομο υλικό επειδή δεν υπήρχε άδεια πτήσης για το συγκεκριμένο drone πάνω από το σπίτι μου, από μόνο του όλο αυτό λέει πολλά. Αλλά ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας; Πιστεύει κανείς ότι πισίνα του 1 20 στη θέση της προϋπάρχουσας δεξαμενής δείχνει κάτι για το που πρέπει να πορευτεί η χώρα; Δεν αποπροσανατολίζει από τα τεράστια προβλήματα του κόσμου; Μπορώ να σας πω ότι η κοινωνία στις Σπέτσες ξέρει πάρα πολύ καλά τι γίνεται από την κυβέρνηση και από τα media που τη στηρίζουν και είναι εξοργισμένη για την κοροϊδία αυτή. Και ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά τι ρόλο παίζει ο καθένας», τόνισε ακόμη.

Από την άλλη πλευρά κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει αν είναι «εκβιαζόμενος» ενώ χαρακτήρισε «συνταρακτικό» ότι ο υπουργός Υγείας δήλωσε σχετικά με την αποκάλυψη των Reporters United πως έλαβε 11 φορές το σύνδεσμο από το κακόβουλο λογισμικό, ότι «δεν τον ενδιαφέρει αν παρακολουθείται, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Αναφερόμενος στο πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για «απαράδεκτη έρευνα», τονίζοντας πως δεν γίνεται «τέτοια έρευνα να καταλήγει σε τέτοιο σημείο χωρίς σκοπιμότητα» και ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου» και αποτελεί «πλήγμα για τη δημοκρατία».

Για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το ζήτημα με τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «τον έχει απασχολήσει πολλούς μήνες» και ότι «συμπάσχει με τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι το σχέδιο που παρουσίασαν δεν ήταν βιώσιμο. Σημείωσε, δε, ότι η «ειρωνεία» που δέχεται από τη ΝΔ όσον αφορά στις διακοπές του είναι «υποκριτική», καθώς ο λόγος που έχουν φτάσει εκεί τα πράγματα είναι ότι «υπηρετεί τη διαφάνεια». Κάτι που όπως είπε δεν κάνει η ΝΔ, καθώς δεν παρουσιάζει τους όρους ρύθμισης του χρέους της. «Αν η Ελλάδα είχε τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ δεν θα είχαμε κανένα μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.