Απάντηση στην εφημερίδα «Το Βήμα», με αφορμή άρθρο που του ασκούσε κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε περιστατικό κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Κω, έδωσε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για «εμπάθεια» της εφημερίδας προς το πρόσωπό του και ανέφερε ότι «μία εφημερίδα και ένας δημοσιογράφος πρέπει πρώτα να ερευνούν την αλήθεια του περιστατικού, αλλιώς τι σχολιάζει ακριβώς;».

Γράφοντας για το τι συνέβη κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Κω αναφέρει:

«Το νοσοκομείο της νήσου υποφέρει από την έλλειψη παθολόγων εδώ και 5 χρόνια.

Αποφάσισα, ως Υπουργός, να παρέμβω σε δύο χρόνους:

Έναν βραχυπρόθεσμο, με τη γνωστή νομοθετική παρέμβαση και μετακινήσεις ιατρών που έδωσαν προσωρινή λύση και πλέον οι εφημερίες βγαίνουν κανονικά μετά από καιρό.

Κι έναν μακροπρόθεσμο και μόνιμο, με παροχή κινήτρων και ταυτόχρονες προσκλήσεις μόνιμων παθολόγων ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών εκεί.

Για την υλοποίησή τους, βρέθηκα ο ίδιος εκεί, άκουγα προσεκτικά για 2 ώρες τη διοίκηση, τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό και σημείωνα τις προτάσεις τους.

Ενώ μιλάγαμε, μία κυρία ήρθε από έξω και φώναζε ότι θέλει να με δει.

Έμαθα ότι είναι η Πρόεδρος του Σωματείου και είπα ότι θα την έβλεπα αμέσως μετά.

Φωνασκώντας, αρνήθηκε και είπε ότι θέλει να μας διακόψει και να μιλήσει. Ζήτησα λοιπόν να μπει στην αίθουσα που συζητούσαμε, είπε όσα είχε να πει (Σημειωτέον: αυτά που λέει ότι θα έπρεπε να κάνω, τα είχα ήδη κάνει) και την απάντηση μου περί του ότι εκλέγομαι της την έδωσα όταν -αφού με κατηγορούσε επί ώρα- είπε ότι είναι η εκλεγμένη Πρόεδρος, οπότε τότε της θύμισα ότι είμαι και ο ίδιος εκλεγμένος και όχι τύραννος!

Στην ερώτηση μου δε, ποια είναι ο πρότασή της, είπε: «να τα πάρετε από τους εφοπλιστές που τους τα χαρίζετε»!

Θα μπορούσε ο συντάκτης να ρωτήσει πχ τον ιδιοκτήτη της εφημερίδος που γράφει, εάν του έχουμε χαρίσει χρήματα, που μπορούμε να πάρουμε πίσω για το ΕΣΥ…,

Θα μάθαινε έτσι, ότι η πρόταση της κυρίας Προέδρου είναι άλλη μία ανεφάρμοστη «λύση» που προτείνει το κόμμα της, το ΚΚΕ δηλ.

Στη συνέχεια, έφυγε και με ηρεμία συνεχίσαμε τη συζήτηση για να βρούμε πραγματικές λύσεις και γι’ αυτό και για άλλα νοσοκομεία.

Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στην κάμερα και τα έδειχνα live στη σελίδα μου, που σημαίνει ότι εύκολα ο συντάκτης του άρθρου θα μπορούσε και τώρα να τα δει, εάν τον ενδιέφερε η αντικειμενικότητα και όχι η εμπάθεια.

Στην πραγματικότητα, εργαζόμαστε σοβαρά για πραγματικές λύσεις στα σύνθετα και δύσκολα προβλήματα του ΕΣΥ!

ΥΓ: Φαντάζεστε να μην τα είχα καταγεγραμμένα όλα αυτά στην κάμερα;

Θα έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!

Στα επόμενα βίντεο, μπορεί να δει ο συντάκτης τις ανακοινώσεις μας με τον κο Δήμαρχο τη μία μέρα και με τον κο Περιφερειάρχη την επομένη, για το νέο Νοσοκομείο της Κω, μιας και ενδιαφέρθηκε…

Όλα προχωρούν κανονικά και γρήγορα!».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη