Τα σενάρια που τον θέλουν να σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διέψευσε μέσω του Αθήνα 9,84, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Γιάννης Μώραλης: Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

«Σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τους συνεργάτες μου, έχουμε ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια ένα σημαντικό έργο στον Πειραιά και νομίζω ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Έχουμε στο μυαλό μας πολλά ακόμη να υλοποιήσουμε. Προφανώς, όπως όλοι οι πολίτες, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά προσωπικά είμαι εστιασμένος στο δήμο και δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο κ. Μώραλης, συνομιλώντας με τον Κώστα Κορέλη και τον Βαγγέλη Σαρακινό.

«Ανήκω ιδεολογικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να είμαι μέλος του, αλλά αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο η πόλη μου για την οποία σχεδιάζουμε σημαντικά πράγματα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Για τα προβλήματα του Πειραιά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Πειραιά και τα οποία οξύνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφορούν κυρίως το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση Άλλωστε, πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας λόγω του οποίου, διέρχονται εντός της πόλης εκατομμύρια τουρίστες. Τις προηγούμενες ημέρες, συμμετείχαμε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπό τον υφυπουργό κ. Οικονόμου, όπου και τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών και των συγκοινωνιακών υπηρεσιών του Πειραιά ενώ σχετική συζήτηση υπάρχει εδώ και καιρό και με τον κ. Σταϊκούρα. Φυσικά, υπάρχουν δυσκολίες. Ο Πειραιάς έχει δομηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν μπορούν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά.

«Το μετρό που ήρθε προσφάτως, βελτιώνει λίγο την κατάσταση. Παρόλα αυτά, επειδή το λιμάνι αναπτύσσεται συνεχώς, πρέπει να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις. Με την κυβέρνηση, συζητάμε μεταξύ άλλων, την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο προς το λιμάνι, ένα μείζον έργο για τη συγκοινωνιακή αναβάθμιση της πόλης και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Πειραιά, η υλοποίηση του οποίου θα μπορούσε να ανοίξει επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι.
Επίσης, κάποιες μικρότερες παρεμβάσεις που αφορούν κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης του Πειραιά, όπως το να ανοίξουμε κάποιους δρόμους εκεί που μπορούμε, να αφαιρέσουμε κάποιες νησίδες που μπορεί να δυσκολεύουν την κυκλοφορία. Σαφώς και η κρουαζιέρα επιβαρύνει την πόλη, ιδίως το καλοκαίρι, παρόλο που τη θέλουμε στον Πειραιά .Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνουμε και ότι το επόμενο καλοκαίρι ίσως να έχουμε δημιουργήσει μια καλύτερη εικόνα για όσους ταξιδεύουν», πρόσθεσε.

Για τον Ολυμπιακό

«Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει .Κατέκτησε φέτος ευρωπαϊκό τίτλο και τη νέα σεζόν θα πάει καλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όπως είπε και ο προπονητής, στόχος μας είναι και το πρωτάθλημα το οποίο φέτος θα είναι ανταγωνιστικό γιατί τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν ενισχυθεί», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης.