Νέες αναταραχές έχει φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας.

Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτής - Ζητάει να δοθεί η έδρα του στον Κασσελάκη

Μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης Ηλιόπουλου, η Κουμουνδούρου ασκεί πίεση από στους πέντε επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να παραιτηθούν ώστε να μπει στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται έκτος στη λίστα.

Νίνα Κασιμάτη: «Μοναδική και πρωτόγνωρη ευκαιρία για την Ελλάδα να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη η οποία μιλώντας για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου πλέκει το εγκώμιο του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας την πιθανότητα να μπει στη Βουλή ως «μια μοναδική και πρωτόγνωρη ευκαιρία για την Ελλάδα».

Η ίδια, μάλιστα, τονίζει: «Πρόεδρε, σε περιμένουμε στο έδρανό σου στη Βουλή για τις μεγάλες μας μάχες!».


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νίνας Κασιμάτη:

«Ο Όθων Ηλιόπουλος ως Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε επάξια τον Απόδημο Ελληνισμό και, έχοντας η ίδια γνώση και εμπειρία στο πεδίο, τον ευχαριστώ και προσωπικά για όσα προσέφερε από αυτή τη θέση.

Πλέον, παρουσιάζεται μια μοναδική και πρωτόγνωρη ευκαιρία για την Ελλάδα, τον Ελληνικό Λαό και τον Ελληνισμό της Διασποράς, που διαθέτει αστείρευτες — αλλά ηθελημένα αναξιοποίητες — δυνάμεις για την προώθηση των εθνικών ζητημάτων και τη δυναμική ηγεμονία του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η ευκαιρία αυτή είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, να γίνει ο πρώτος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός, όντας ο ίδιος Απόδημος Έλληνας και πανάξιο τέκνο του Ελληνισμού της Διασποράς.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανήκει πρωταρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους ψηφοφόρους του, που έχουν ήδη εκλέξει Πρώτο μεταξύ ίσων τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόεδρε, σε περιμένουμε στο έδρανό σου στη Βουλή για τις μεγάλες μας μάχες!


Θοδώρα Τζάκρη: Φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη, με ανακοίνωσή της τονίζει τη σημαντικότητα παραχώρησης έδρας στον Στέφανο Κασσελάκη, " όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Θοδώρας Τζάκρη

"Το 2023 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχτηκε Βουλευτής ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής Όθων Ηλιόπουλος, σηματοδοτώντας την ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών της δημοκρατικής παράταξης με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος εισέφερε, όχι μόνο ένα στοχευμένο και ουσιώδες κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και ένα ήθος πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Σήμερα περιήλθε σε γνώση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η παραίτηση του αξιότιμου συναδέλφου, καθώς παραμένει μάχιμος καθηγητής και ερευνητής σε πάρα πολύ σημαντικά και παγκόσμιας εμβέλειας προγράμματα που απαιτούν πολύ από τον χρόνο του εκτός Ελλάδας.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία, στην οποία καθένας και καθεμία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αφιερώνοντας το σύνολο του χρόνου τους, ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος έπραξε αυτό που πίστευε χρησιμότερο για την Πατρίδα και την Επιστήμη.

Αφοσιώνεται στο επιστημονικό του έργο και, σύμφωνα με την δήλωσή του παραχωρεί την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου, όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά του καθώς και τις θερμότε​ρες ευχές μας για ευόδωση του επιστημονικού του έργου προς όφελος της ανθρωπότητας".


Γιάννης Σαρακιώτης: Προτεραιότητα η "αυθεντική" εκπροσώπηση του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης

Θέση για την απόφαση του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί , πήρε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο για "Πράξη με «διδακτικό» χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε έχοντας ως γνώμονα την προτεραιότητα της «αυθεντικής» - δια του εκλεγμένου Προέδρου μας - εκπροσώπησης του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Σαρακιώτη

"Η ενέργεια του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, ως βουλευτής Επικρατείας, υπέρ του έτερου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, όπως ο ίδιος άλλωστε δήλωσε, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας.

Αποτελεί επίσης και πράξη με «διδακτικό» χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε έχοντας ως γνώμονα την προτεραιότητα της «αυθεντικής» - δια του εκλεγμένου Προέδρου μας - εκπροσώπησης του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.

Εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο μίας κοινωνίας που δοκιμάζεται από τις πράξεις μίας κοινωνικά ανάλγητης Κυβέρνησης.

Εκεί όπου πρέπει να δοθούν οι μάχες για να ανακοπεί η αντικοινωνική πολιτική του κ. Μητσοτάκη, η οποία καταλύει προκλητικά σειρά θεσμικών κεκτημένων και ναρκοθετεί ανερυθρίαστα τη συλλογική θετική προοπτική.

Η στάση και η συμπεριφορά του συντρόφου Όθωνα Ηλιόπουλου, συνιστά συνάμα και αξιακή πυξίδα, η οποία και οφείλει να διαπνέει τη συλλογική δράση μας.

Διότι εν μέσω μίας κρίσιμης συγκυρίας για την πατρίδα μας, όλοι ζητούν από το χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας πάντοτε, τα μείζονα και ουσιαστικά.
Με υπερβατική σκέψη και νοοτροπία και τη δέουσα στρατηγική ενόραση για το αύριο μίας κοινωνίας με αξιοπρέπεια και ευημερία."