Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X, ζητά την αποπομπή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης, απάντησε στην ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια στο X στην οποία με βίντεο που ανέβασε από κάμερα drone έδειχνε ότι εντοπίστηκε άμεσα η εστία της φωτιάς στην Αττική και ότι άμεσα έσπευσαν μέσα πυρόσβεσης για να την περιορίσουν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης λέει ότι το βίντεο που ανήρτησε ο Υπουργός στο X, δείχνει την «πλήρη ανικανότητά του» και ότι «δυσχεραίνει τη θέση του», ενώ παράλληλα «εκθέτει τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την απόλυτη ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κασσελάκη για τον Κικίλια:

«Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (τι ειρωνεία ο τίτλος, αλήθεια…) δυσχεραίνει τη θέση του.

Αν εντοπίστηκε η φωτιά στο ξεκίνημά της και διήνυσε 40 χιλιόμετρα επί δύο μερόνυχτα για να φτάσει να κάψει σπίτια στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και να σταματήσει στο τσιμέντο, αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

Ο κ. Κικίλιας αποδεικνύει με βίντεο την πλήρη ανικανότητά του.

Εκθέτει τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την απόλυτη ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης.

Σε μία πενταετία που η χώρα είχε χρήματα να επενδύσει, οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη προτίμησαν το πάρτι ημετέρων από την πυροπροστασία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Επίσης, ψεύδονται για τα αεροσκάφη που δήθεν πετούσαν: να αφήσουν τους πίνακες και να μας δείξουν το βίντεο που είδα με τα μάτια μου.

Εν κατακλείδι, επαναλαμβάνω: Αποπομπή Κικίλια τώρα».

Δείτε την ανάρτησή του: