«Ζουµ» στους τοµείς της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλειας κάνει το Μαξίµου το επόµενο δίµηνο, µε το στοίχηµα της επίσπευσης του κυβερνητικού έργου να τίθεται στο επίκεντρο και τους αρµόδιους υπουργούς να έχουν λάβει σαφείς εντολές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσουν τις µεταρρυθµιστικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί, παράλληλα µε την επιτάχυνση της έκδοσης πρωτογενούς και δευτερογενούς νοµοθεσίας, µε την προσοχή να εφιστάται στα ορόσηµα του Ταµείου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας.


Πλούσιο έργο αναµένεται από το υπουργείο Παιδείας 

Σε αυτό το πλαίσιο, πλούσιο έργο αναµένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Παιδείας µε βασικό στόχο την ολοκλήρωση διαδικασιών επικαιροποίησης, έγκρισης και δηµοσιοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Ενοποιηµένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής - ΕΣΚυΠ) για το επόµενο δίµηνο, όπως και την ολοκλήρωση σύνταξης πρωτοκόλλου έγκαιρης εκπαιδευτικής-υποστηρικτικής παρέµβασης για παιδιά µε αναπηρία 4-9 ετών.

Παράλληλα, άµεσα προγραµµατίζεται η υπογραφή σύµβασης Πανεπιστηµίου Κρήτης για φοιτητικές εστίες, ενώ στον τοµέα του Αθλητισµού προέχει η τοποθέτηση καµερών υψηλής ευκρίνειας στους αγωνιστικούς χώρους της Basket League, η δηµιουργία πληροφοριακού συστήµατος καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιµοποιούν οι φορείς και η Κάρτα Φιλάθλου ΑµεΑ, η διασύνδεση συστήµατος εισιτηρίων µε φορείς πιστοποίησης αναπηρίας για έκδοση των εισιτηρίων.

Στο νοµοθετικό έργο αναµένεται η έκδοση ΚΥΑ για την πληρωµή των φοιτητών, στο πλαίσιο της Πρακτικής Ασκησης Φοιτητών ΑΕΙ, η κατάθεση νοµοθετικής διάταξης για την ελεύθερη επιλογή σχολείου, ο εξορθολογισµός και εκσυγχρονισµός του νοµικού πλαισίου της ∆ιά Βίου Μάθησης, η έκδοση Υ.Α. για τη λειτουργία ξενόγλωσσων τµηµάτων στα ΙΕΚ (πλέον ΣΑΕΚ), όπως και η προγραµµατισµένη κατάθεση κωδικοποίησης νοµοθεσίας Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.


Το νευραλγικό υπουργείο Υγείας 

Στο νευραλγικό υπουργείο Υγείας προγραµµατίζεται η έκδοση προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.137 θέσεων σε νοσοκοµεία του ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ και 2.145 θέσεων µόνιµου νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκοµεία του ΕΣΥ. Σηµαντική είναι επίσης η διακήρυξη διαγωνισµού για την ανάδειξη αναδόχων των έργων «Σύµβουλος Υγείας» και «Healthflix», η έναρξη αποστολής SMS για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο τoυ παχέος εντέρου, αλλά και η παραλαβή πληροφοριακών συστηµάτων (1ο στάδιο) για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηµατισµός ΕΟΠΥΥ».


Οι άμεσες ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οσον αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναµένονται η ολοκλήρωση εισαγωγικής εκπαίδευσης 200 ατόµων, καθώς και 300 υπαλλήλων κλάδου ∆.Ε. Φύλαξης, η έκδοση απόφασης αρµόδιου συµβουλίου για την ενίσχυση µε ανθρώπινο δυναµικό των Υπηρεσιών Τροχαίας και η ενίσχυση των υπηρεσιών της Τροχαίας µέσω των τακτικών µεταθέσεων.

Στις άµεσες ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντάσσεται η έκδοση διαταγής προς τις αρµόδιες αστυνοµικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της βελτίωσης-αναβάθµισης της αστυνοµικής ανταπόκρισης στον χειρισµό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και η έκδοση διαταγής για συµµετοχή αστυνοµικού προσωπικού σε εκδηλώσεις/ηµερίδες και πραγµατοποίηση οµιλιών για την ενδοοικογενειακή βία.

Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή