Μόνον έχουν αφήσει ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου τον Στέφανο Κασσελάκη στο one man show, με το οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προ πολλού επιλέξει να κινείται είτε μέσω των εκτός ψυχραιμίας και επαναλαμβανόμενων αναρτήσεων στα social media είτε με τις αρκετά αμφιλεγόμενες από κάθε άποψη δημόσιες εμφανίσεις του.

Δεν προκαλεί συνεπώς καμία έκπληξη ότι τις ημέρες που ακολούθησαν την καταστροφή στην Ανατολική Αττική ούτε ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε τον κ. Κασσελάκη στις πολλές και «θορυβώδεις» εξορμήσεις που έκανε στις πληγείσες περιοχές. Καθώς επίσης και στις άλλες επαφές που έκανε τα τελευταία 24ωρα, θέλοντας να βγάλει προς τα έξω το προφίλ ενός πολιτικού προσώπου που διαθέτει πλεονάζουσα «ενσυναίσθηση».

Όλα αυτά, μάλιστα, ενώ στους κομματικούς διαδρόμους ψιθυρίζεται εντόνως πως ο Στέφανος Κασσελάκης διέρχεται ημέρες πολύ μεγάλης αγωνίας σκεπτόμενος την εξέλιξη που θα έχει η εσωκομματική σύγκρουση ενόψει του κρίσιμου καταστατικού συνεδρίου τον Οκτώβριο.

Κι αυτό, γιατί βλέπει ακόμη και πολύ δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον στήριξαν στη μεγάλη σύγκρουση με την «Ομπρέλα» και την «Ομάδα Αχτσιόγλου», να του γυρνούν την πλάτη με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διαμόρφωση των εσωκομματικών συσχετισμών δυνάμεων. Λέγεται παράλληλα πως έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί και ο ίδιος ότι με τις υπερβολές κούρασε και το lifestyle, που υπηρέτησε επί μήνες τώρα, γυρνάει εναντίον του, κάνοντας αμφίβολη τη στήριξη προς το πρόσωπό του από στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία εντέλει ήταν αυτά που τον «εγκατέστησαν» στην προεδρική καρέκλα:

- Εις εξ αυτών ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επέλεξε να τηρήσει σιγήν ιχθύος όσον αφορά την απέλπιδα προσπάθεια που γίνεται από τους λίγους εναπομείναντες ένθερμους «κασσελίστας» να αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης τη βουλευτική έδρα που χήρεψε μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

- Όπως, επίσης, ο Παύλος Πολάκης που με τη σειρά του δεν έκανε την παραμικρή νύξη να πάει η έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ οργιάζουν οι φήμες πως ο Χανιώτης βουλευτής ετοιμάζεται να βγει σε ρόλο πρωταγωνιστή στο επερχόμενο συνέδριο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Στέφανος Κασσελάκης είδε τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική ως ευκαιρία να αλλάξει την ατζέντα, σε μια φάση που είχε σηκωθεί πολλή σκόνη από τις κοσμικές διακοπές στη Μύκονο, τα woke ενσταντανέ, τις αποκαλύψεις για την πισίνα στις Σπέτσες και το δράμα των απλήρωτων εργαζομένων στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να τα κάνει σαλάτα, μη δυνάμενος να κατανοήσει πως η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος βγάζει πλέον φλύκταινες από φτηνές αντιπολιτεύσεις και την απουσία συγκροτημένου πολιτικού λόγου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή