Αμετακίνητη εμφανίζεται η Ζωρζέτα Λάλη μπροστά στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση της ως επιλαχούσα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου μετά και την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στη Βουλή.

Η κυρία Λάλη με δήλωσή της στο dnews.gr ξεκαθαρίζει πως, αν χρειαστεί, η ίδια πρόκειται να τιμήσει τη θέση της στο ψηφοδέλτιο και να ορκιστεί βουλευτής. Η ίδια παραπέμπει δε εκ νέου στην από τον περασμένο Μάρτιο τοποθέτησή της της για το θέμα.

Μάλιστα, δηλώνει πως στο πλαίσιο αυτό έλαβε απειλές για την ίδια και την οικογένειά της «γιατί δεν δίνει την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Η Ζωρζέτα Λάλη υψώνει τοίχο στην πιθανότητα εισόδου του Κασσελάκη στη Βουλή

Αναλυτικά η δήλωση της Ζωρζέτας Λάλη:

«Όπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής.

Επ’ ευκαιρία, να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής ''Αυγής'' την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο fb, διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η ''Αυγή'' και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».

Σημειώνεται πως για να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση τους η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου και, τέλος, η Ζωρζέτα Λάλη.

Ακόμα, όμως, και αν η Πόπη Τσαπανίδου, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, και η Τζένη Λειβαδάρου παραιτηθούν του δικαιώματός τους να πληρώσουν τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου, δεν προτίθεται να τους ακολουθήσει, όπως γίνεται πλέον ξεκάθαρο, η Ζωρζέτα Λάλη. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανέκυψε εκ νέου θέμα τυχόν παραίτησης τότε του κ. Ηλιόπουλου, σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Λάλη του είχε διαμηνύσει ότι θα ορκιστεί βουλευτής, αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι επιλαχόντες.