Λίγες ώρες αφότου η Ζωρζέτα Λάλη ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση της ως επιλαχούσα βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη της απαντάει βάζοντας επτά συγκεκριμένα σημεία προς την επιλαχούσα βουλεύτρια.

Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές πως η δήλωση αυτή «γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ους τρίτους», ενώ υπογραμμίζει ότι: Υπάρχουν όμως και μερικά ακόμη προβλήματα, ηθικού και πολιτικού χαρακτήρα:

- Η αναφερομένη «εμπιστοσύνη των εκλογέων …» έχει εκφραστεί πρωτευόντως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως προς το πρόσωπο της. Στο όποιο δίλημμα δημιουργεί η διάσταση των δύο, δια της αποχώρησης της, πως προκύπτει ότι τιμάται καλύτερα η «εμπιστοσύνη των εκλογέων …» με την παρακράτηση της έδρας υπέρ του ατόμου της κι όχι υπέρ της συλλογικότητας η οποία τιμητικά την εμπιστεύτηκε;

- Υπαγορεύεται άραγε το αντίθετο από μια νέα συλλογικότητα στην οποία προσχώρησε ή πρόκειται για έναν προσωπικό τυχοδιωκτισμό;

- Υπηρετεί καλύτερα την δημοκρατική λειτουργία, η είσοδος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Βουλή, στο πρόσωπο του οποίου έχει εκφραστεί η εμπιστοσύνη των εκλογέων στην πρόσφατη κάλπη.

- Η πλήρης αποχή της κ ΛΑΛΗ από κάθε αντιπολιτευτική δραστηριότητα κατά το έτος που μεσολάβησε (Α-ΛΑΛΗ).

- Η ύπαρξη σειράς υλικών ωφελημάτων που θα τα έχουν απαρνηθεί αρκετοί πριν από εκείνη, προκειμένου να υπηρετήσουν έναν σκοπό που ίσως εκείνη δεν τον εκτιμά αλλά αυτό δεν συνιστά και λόγο για να επωφεληθεί.

- Υπηρετείται έτσι, η προβλεπόμενη εκπροσώπηση των αποδήμων (νομικώς και ουσιαστικώς υποχρεωτική).

- Δείχνει σεβασμό προς την εκφρασμένη με σαφήνεια βούληση του παραιτηθέντος, καθηγητή κ Όθωνα Ηλιόπουλου.