Ένα νέο επεισόδιο στην ανοιχτή αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει μεταξύ Παύλου Πολάκη και Αθηνάς Λινού εκτυλίσσεται, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καταλήγει πως  πρέπει να γίνει έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου Prolepsis.

Συγκεκριμένα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα». Όπως αναφέρουν, όμως, η έρευνα δεν έχει ανατεθεί σε μία από τις τέσσερις μεγάλες οικονομικές εταιρείες, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα. Και οι πηγές της Κουμουνδούρου καταλήγουν πως «η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο».

Η διαρροή αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της Αθηνάς Λινού, η οποία στον απόηχο χθεσινών δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως η Κουμουνδούρου θα προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες σημείωσε πως ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια- «αρνήθηκε» να γίνει η έρευνα αυτή, λέγοντας βέβαια πως «δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς και από κρατικούς φορείς». Στην ανάρτησή της, δε, δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη, αλλά έκανε λόγο για «ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο» και για «φασιστικές συμπεριφορές» του τύπου «ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει».

*Διαβάστε ακόμη: Λινού: Ο Κασσελάκης αρνήθηκε ότι ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για τις σε βάρος μου καταγγελίες

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο πρόεδρος κ. Κασσελάκης σε επικοινωνία που είχαμε αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο και ηθικό και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών (''ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει'') είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης».

Οι αναρτήσεις Πολάκη και η απάντηση στη Λινού - «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης έχει κάνει εδώ και πολλές μέρες σειρά αναρτήσεων κατά της Αθηνάς Λινού, που ξεκίνησαν μετά την επίθεση του πρώην υπουργού σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή και τη σαφή καταδίκη, με δάκρυα στα μάτια, από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας την κριτική του στο Ινστιτούτο Prolepsis και κάνοντας λόγο για «ύποπτες συμβάσεις» του εν λόγω ινστιτούτου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Προ ημερών, είχε γράψει συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Χ θέτοντας στο στόχαστρο την Αθηνά Λινού: «Το τελειωτικό, που λέγαμε! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ: (ανάμεσα στα άλλα) 316 χιλ. ευρώ το 2021 σε βραχύβια εταιρεία παλαιών γνωστών της που ιδρύθηκε το '19 με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και μπαίνει σε εκκαθάριση το 2023! Πώς λέγεται αυτό;».



Σήμερα, όμως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων επανήλθε, μετά την ανάρτηση της Αθηνάς Λινού, λέγοντας πως δεν «χρειαζόμαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουμε τι ακριβώς έκανε η Λινού με την Πρόληψη», σημειώνοντας σε έντονα επικριτικό ύφος πως «δουλευόμαστε ψιλό γαζί».

Η νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Αν χρειαζόμαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουμε από τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια τι ακριβώς έκανε η Λινού με την Πρόληψη, τότε συμβαίνουν τα εξής:
1) Ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται
2) Ή προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο ενόψει εξελίξεων
3) Ή στήνουμε παιχνιδάκια.
Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, χρειάζονται -λέει- έρευνα από ''ανεξάρτητο τεχνοκράτη'' για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού!!!
Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!!».