Το parapolitika.gr φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα ζητήματα της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος, τα εμφανή ελλείμματα της ηγεσίας, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά και την απαίτησή του για διαγραφή της Αθηνάς Λινού, όπως θα είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχαν υπάρξει τέτοιες αποκαλύψεις για βουλευτή της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3mkgrd5cyv5)

*Σημειώνεται ότι η αναπαραγωγή του ηχητικού ντοκουμέντου θα πρέπει να συνοδεύεται από την ένδειξη-αναφορά της πηγής (parapolitika.gr)

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τρία σημεία σχετικά με:
α) τα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ
β) τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού
γ) την αλλαγή της πολιτικής γραμμής

Για τα κομματικά media του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαίο να τεθούν σε κατάσταση εξυγίανσης, «καθώς δεν μπορεί να καταναλώνονται τα τρία τέταρτα της κρατικής επιχορήγησης στη λειτουργία τους», ενώ κρίνει απαραίτηση τη σχέση τους με περιφερειακούς σταθμούς, η οποία «θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα των Μέσων».

Σε σχέση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως χρησιμοποίησε τα μέσα κονωνικής δικτύωσης προκειμένου να αντισταθεί σε μία «επιχείρηση δολοφονίας» του χαρακτήρα του, ύστερα από «ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα «πυρά» του και στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είχε δηλώσει για τον Πολάκη πως «καλή η διαγραφή του, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί και όχι να μείνει μισή», με τον ίδιο να υπογραμμίζει στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το parapolitika.gr ότι είναι μία «δήλωση εσωστρέφειας και ανθρωποφαγίας».

Τέλος, στο τρίτο σημείο της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη επισημαίνεται ότι με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής». Μάλιστα, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παράγει πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή».

Καταλήγοντας, ο Παύλος Πολάκης άφησε σαφείς υπαινιγμούς στον Στέφανο Κασσελάκη σε σχέση με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καταφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση να περάσει «σε μια σαφή ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή μας ηγεσία απ' ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη

«Σημείο πρώτο. Όσο αφορά τα Μέσα του κόμματος, πέρα από την αναγκαία κατάσταση εξυγίανσης, καθώς δεν μπορεί να καταναλώνονται τα τρία τέταρτα της κρατικής επιχορήγησης στη λειτουργία τους, πρέπει να συνδυαστεί η όποια πρόταση εξυγίανσης με την αλλαγή του περιεχομένου τους τόσο σε επίπεδο πολιτικής γραμμής όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενός τηλεοπτικού προγράμματος το οποίο θα προβάλλεται από μια σειρά περιφερειακών σταθμών που θα έρθουμε σε επαφή μαζί τους και το οποίο θα μπορεί να φέρει και διαφημιστικά έσοδα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα των Μέσων.

Δεύτερον, όσο αφορά το ζήτημα με τη Λινού, θέλω να πω ότι αν για οποιονδήποτε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχαμε αποκαλύψει τέτοια πράγματα όπως αποκαλύψαμε για τη Λινού, θα βγαίναμε όλοι εν χορδαίς και οργάνω να ζητάμε τη διαγραφή του και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Εδώ αναγκαστικά και εδώ απαντάω στην Όλγα που είπε ότι κάνουμε ανθρωποφαγία από τα social media κ.λπ. Είπα ότι ναι, χρησιμοποίησα τα social media προκειμένου να μπορέσω να αντισταθώ σε μια επιχείρηση δικής μου δολοφονίας που μετά από ένα ψεύτικο και υποκριτικό κλάμα της Λινού, που έγινε μια ώρα μετά που είχα μιλήσει, σε συμπαιγνία ανέβηκε και ο Τασούλας επάνω να με πει "χυδαίο ζήτουλα προσοχής" και ταυτόχρονα εγώ διαγραφόμουν από την κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς καν να με έχει πάρει κάποιος τηλέφωνο ή να μου το ερωτήσει ή να μου το ανακοινώσει. Φυσικά και αντιστάθηκα μέσα από την ιστορία των social media και γι'αυτό ήρθαν και δεύτερες σκέψεις σε όλους όσους όπως η Όλγα Γεροβασίλη έλεγε ότι "καλή η διαγραφή του Πολάκη αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί και όχι να μείνει μισή", το οποίο σίγουρα μια τέτοια δήλωση είναι δήλωση και εσωστρέφειας και εμφυλίου και πώς το λένε ανθρωποφαγίας.

Και τρίτον, είπα ότι με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Δυστυχώς παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή. Είπα ότι πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος πρέπει να περάσουμε σε μια σαφή ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά.

Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία απ' ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι' αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι' αυτό».